Hvilken foundation passer til min hudtype? 

 

For å få mest mulig ut av din sminkebase bør du bruke riktig foundation til din hudtype. Her får du tipsene du trenger for å få plettfritt resultat, enten du har tørr, fet, normal eller sensitiv hud.

Foundation for Tørr hud

Har du tørr hud bør du bruke en base med mye fukt som ikke legger seg "utenpå" huden og får den til å se enda tørrere ut. Her gjelder det å finne en foundation som gjenoppretter gløden og fuktbalansen, som samtidig lar huden puste. 

En flytende foundation som gjerne har lysreflekterende egenskaper er fin for tørr hud. bareMinerals BarePRO Liquid Foundation SPF20 er en foundation tilpasset en tørrere og mer dehydrert hud ettersom den har en naturlig matt finish, og en behagelig kremet konsistens som gjør at du føler at du ikke har sminke på huden. Her får du får full dekkevne samtidig som huden får puste.

En annen foundation som passer ypperlig for deg med tørr hud er Jane Iredale Liquid Minerals Foundation. Avansert, pleiende serum og flytende foundation med medium dekkevne – aktive ingredienser frigis utover dagen og bidrar til en jevn og glatt hudoverflate. Foundationen gir mye fuktighet og vil ikke legge seg i linjer.

En BB-cream kan også være et godt alternativ for foundation dersom du har tørr hud. Her får du både hudpleie og makeup i ett. INIKA Certified Organic BB Cream er et hybridprodukt mellom foundationkrem og primer og inneholder Prickly Pear Oil som holder kollagenlaget i huden fuktet. 

Foundation for Fet hud

Er du oljete i huden kan et pudder være et vel så godt alternativ som en flytende foundation, da de kan sitte bedre gjennom dagen. Fra Inika finner vi Loose Mineral Foundation-pudder, som er oljekontrollerende og inneholder antiseptisk zink oxide. Pressed Base fra Glo Skin Beauty er en ikke-komedogen presset mineralfoundation som inneholder vitamin A, C, E og grønn te-ekstrakt for en ekstra antioksidantbeskyttelse. Pudderet ser naturlig ut på huden og sitter hele dagen. Dekkevnen justerer du ved valg av børste til påføring  en tett bust vil gi full dekkevne, en løsere bust gir en lettere dekkevne. 

En kremfoundation som egner seg for fet hud er IsaDora Active All Day Wear Foundation. Den matte, oljefrie og fuktighetsgivende formulaen jevner ut huden og sitter hele dagen uten å smitte. Som navnet sier, passer denne perfekt til alle med en aktiv livsstil – denne er svettesikker!

Foundation for Normal og kombinert hud

En normal/kombinert hud kan ofte passe til flere typer foundation; presset mineralfoundation, løs mineralfoundation, flytende og i stift. Felles for denne hudtypen er at man gjerne har noen partier med høyere oljeproduksjon og andre partier med en tørrere tilstand. Her kan primer være med på å justere, for eksempel en mattende primer i T-sonen. 

En av våre bestselgere er Original Foundation SPF15 fra BareMinerals, som er et løst mineralpudder som omdannes til en krem når det påføres. Denne foundationen gir lett til full dekning uten å føles hverken tung eller klumpete, og passer perfekt til en komibinasjonshud.

Clarins Everlasting Compact Foundation er en pudderfoundation med langvarig hold som gir komfort under alle omstendigheter – som stress, fukt, etc. Denne har en tilpasningsdyktig dekning, beskytter huden og lar den puste. Enten du har en hektisk dag, utendørsaktiviteter eller en impulsiv date forblir huden din feilfri med et matt resultat.

Hvis du ønsker en flytende foundation med god dekkevne er L'Oréal Paris True Match Foundation et godt valg. Denne pigmenterte basen vil kamuflere rødhet og hyperpigmentering, uten å tette porene. Huden får med andre ord puste selv om du oppnår full dekkevne.

Foundation for Sensitiv hud

En sensitiv hud kan være kresen på ingredienser og bør få ekstra pleie gjennom beroligende masker og de-stressende virkestoffer. Oxygenetix Foundation er en foundation med fantastisk god dekkevne, i tillegg er den vann og svetteressistent, smitter ikke av på hvite klær samtidig som den holder hele dagen! Oxygenetix foundation er såpass mild og beroligende, at du kan bruke den rett etter kosmetiske behandlinger. Veldig god for å roe ned akne, rødhet, psoriasis, eksem, rosacea og en generellt svekket hudbarirære.

Når det gjelder foundation er verktøyet du bruker til å påføre med, særlig viktig. Unngå børster med strie hår, bruk myke svamper og syntetiske børster for å unngå mer stress for huden. Sensitiv hud kan ha lett for å bli rød, da er det fint å kunne bygge opp dekkevnen etter behov. Clarins Skin Illusion Foundation gir deg et naturlig resultat, som usminket hud. Den kombinerer et serums flytende konsistens med nok pigmenter til at du får lett og fin dekning. Ønsker du mer dekning kan du bruke litt kompaktfoundation oppå den flytende foundationen, eller jobbe opp pudderet alene. Her er Pressed Base fra Glo Skin Beauty et godt valg.

Ønsker du økologisk sminke med milde ingredienser som nærer huden kan Inika Organic BB Cream passe for deg. Inika Organic har en proaktiv tilnærming til ingredienser, slik at den vil passe til de med sensitiv hud. Bruk Certified Organic Pure Rosehip Oil som base før Inika Certified Organic BB Cream som gir en naturlig dekk. Denne kremen inneholder flere Omega 5-oljer som beskytter og reparerer huden.  

Bedre resultat med primer

En primer er et produkt som påføres før foundation, som gjør at sminken både sitter og ser bedre ut. Den gjør det også lettere å påføre sminken og man trenger mindre produkt. Dersom du har en spesifikk hudtilstand du ønsker bukt med kan primeren hjelpe deg på vei. Du kan for eksempel velge en primer som demper rødhet, gir mer glød, tilfører huden fuktighet eller dekker pigmentflekker i huden. Du kan se hele vårt utvalg av primere her.