Hva er greia med K-beauty?

Fra sheet-masker til mandelsyrerens. Vi tar et dypdykk inn i verdenen av K-beauty og gir deg en innføring i hva hudpleietrenden egentlig handler om.

 

K-beauty står for Korean Beauty, og denne hudpleie- og skjønnhetstrenden har virkelig tatt verden med storm. Tradisjonelt sett har koreanske kvinner foretrukket en glødende "glassaktig" hud fremfor lag på lag med foundation og sminke. Det har dreiet seg om en grundig hudpleierutine hvor rens, toner og lagvis med fuktighet har stått i fokus for å oppnå en sunn og glødende hud. 

Her på Blush har vi et godt utvalg av produkter fra Sør-Koreanske merker som Klairs, COSRXBy Wishtrend og When

 

10-stegsrutinen

K-beauty er kjent for å bruke "lag på lag"-metoden for å oppnå ønskede resultater. Spesielt 10-stegsrutinen har blitt satt som en slags rettesnor innen hudpleietrenden. Men du trenger ikke å følge alle stegene, en viktig del av K-beauty-filosofien er nemlig at du skal skape din egen, individuelle rutine som passer for deg. Her tar vi deg uansett gjennom de ti stegene, så kan du selv velge hvilke trinn som passer for deg: 

 

1. Rens: dobbelrens er veien å gå for å sørge for å bli kvitt alt av forurensning, sminke og annet som legger seg på huden. Første rensesteg er å bruke en oljerens, som for eksempel Gentle Black Deep Cleansing Oil fra Klairs. Olje fjerner fett og gjør huden klar for neste steg.

 

2. Dobbelrens: steg to er å rense huden med en en ikke-oljebasert rens, som Rich Moist Foaming Cleanser fra Klairs

 

3. Eksfoliering: dette er ikke noe du trenger å gjøre hver dag, men når behovet melder seg. For mange er en til to ganger i uka tilstrekkelig. Her kan du bruke By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water, som er en leave on-eksfoliering som gir fukt og hjelper til med å fjerne døde hudceller slik at huden blir strålende og myk. Sliter du med fet hud, akne, hudormer, nupper eller andre urenheter er COSRX One Step Original Clear Pads perfekt for deg. Disse inneholder vann fra pilbark og eksfolierer huden uten å tørke den ut.

4. Fuktighetsgivende toner: en god toner balanserer ph-verdien i huden og kickstarter fuktprosessen. Her kan vi anbefale Supple Preparation Facial Toner fra Klairs.

 

5. Essens/ansiktsspray: bruk en essens hvis du ønsker ekstra fukt. Klairs Fundamental Ampoule Mist er en oppfriskende ansiktsmist som gir umiddelbar fukt og en sunn glød.

 

6. Serum, ampuller og ansiktsoljer: her er det veldig individuelt hva huden din trenger, og utvalget er stort. Her finner vi blant annet Pure Vitamin C 21,5 Advanced Serum fra By Wishtrend, som er en kraftfull antioksidant som jevner ut hudtonen, motvirker og minimerer hyperpigmentering, gir økt spenst til huden og jevner ut fine linjer og arr. Har du derimot akne, fet eller tørr hud er Polyphenol in Propolis 15% Ampoule tingen. Proppfull av gode antioksidanter som styrker huden og gir deg en umiddelbar “gwang”, som betyr fuktig glød på koreansk. Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop er vårt bestselgende serum! Det inneholder vitamin C og er en fantastisk multitasker som både forebygger fine linjer, ujevn hudtone og solskader!

7. Ansiktsmasker: her brukes både sheet-masker og kremmasker, og hvor hyppig du bruker maskene avhenger av hudens behov. Simply When Present Perfect strammer opp, glatter ut og forbedrer elastisiteten i huden. Hvis du ønsker en maske som minimerer og renser porene er When Creamy Mud Pore Clarifying & Minimizing Mask perfekt.

 

8. Øyekrem: den sarte huden rundt øynene trenger ekstra mild pleie. Her er Klairs Eye Awakening Gel et supert alternativ. Dette er en avkjølende og oppfriskende øyekrem i lett gelèkonsistens som trekker raskt inn i huden. Den inneholder koffein og ekstrakt fra røde bønner som er ypperlig for mørke ringer og poser under øynene.

 

9. Fuktighetskrem: på tide å pakke inn det hele med en god fuktighetskrem. By Wishtrend Vitamin 75 Maximizing Cream er en antioksidantrik, beskyttende, 24-timerskrem. For at de aktive ingrediensene skal absorbere bedre og huden gi huden nok fukt  består denne kremen av  75 prosent Hippophae Rhamnoides (havtornsvann). Resultatet blir forbedret elastisitet, spenst og glød.

 

10. SPF: å beskytte huden mot solen er en viktig del av K-beauty-bølgen. Illuminating Supple Blemish Cream fra Klairs er en BB-krem som dekker rødhet og porer, ikke irriterer huden og har solfaktor 40. Kremen passer for alle hudtyper, også sensitiv og uren hud.

(11). Natt: Ikke glem at natten kan gjøre underverker for huden med riktig krem. COSRX Ultimate Moisturizing Honey Overnight Mask er enfFuktighetsgivende sovemaske for tørr, irritert og sliten hud. Du vil føle at huden er lindret og hydrert gjennom hele dagen. I tillegg gir produktet ekstra glød!