L’Occitane – hudpleie med respekt for naturen

L’Occitane sin historie startet på markedene i Provence, hvor grunnlegger Olivier Baussan begynte med destillering av eteriske oljer, og senere produksjon av såper og kremer. Idag er det fremdeles ønsket om å fremme naturlig skjønnhet som er drivkraften til L’Occitane. Produktene består av naturlige hovedingredienser som blir dyrket og høstet på en bærekraftig måte, med respekt for både det biologiske mangfoldet og menneskene som bor der. Mandel, Shea, Lavendel, Verbena og Immortelle – disse hovedingrediensene og deres bakgrunn representerer det som er viktig for L’Occitane.

Nærende og beskyttende SHEA

I århundrer har kvinnene i Burkina Faso brukt sheasmør for å beskytte huden mot værforhold som kan virke veldig uttørkende på huden. Sheasmøret gjenoppretter hydrolipidhinnen, etterlater huden mykere, mer smidig og mer komfortabel. I over 30 år har L’Occitane hatt et sterkt Fair Trade-samarbeid med kvinner i Burkina Faso.

L’Occitane sitt mest ikoniske produkt er fra nettopp shea-serien – nemlig Shea Hand Cream. Denne testvinneren er en favoritt hos mange, og det selges en hvert fjerde sekund på verdensbasis! I tillegg til håndpleie har L’Occitane et bredt sortiment innen kropp- og ansiktspleie i Shea-serien som har en nærende, beskyttende og reparerende effekt på huden. Dette er også grunnen til at produktene egner seg godt til både tørr og sensitiv hud.

Mykgjørende og oppstrammende MANDEL

Etter en hard vinter er mandeltreet det første vårtegnet i Provence når det blomstrer mellom februar og mars. L’Occitane har forpliktet seg til å bidra til at dette symbolske treet skal bli værende i det Provencalske landskapet, og L’Occitanes hovedprodusent har siden 2002 plantet over 30,000 mandeltrær i Valensole-platået i Provence!

Mandeloljen er full av proteiner som jevner ut huden og gjør den myk, glatt og smidig. I tillegg inneholder den fettsyrer som tilfører fuktighet, samt vitaminer med høyt innhold av antioksidanter som  beskytter huden. I tillegg har mandler en vanedannende lukt og delikat konsistens – det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor mandelprodukter er en favoritt hos mange!

Energigivende og rensende VERBENA

Den friske sitrusduften fra verbena-planten er et av kjennetegnene til Provence. Verbena er en plante som i mange år har blitt brukt for sine oppkvikkende og energigivende egenskaper. Den friske duften sies å gjenopplive kropp og sjel, og har derfor blitt kalt «den magiske planten».

L’Occitane sine produkter i Verbena-serien er herlig friske og avkjølende, og ikke minst anvendelige. Passer like godt til kvinner som menn, på kjøkken og bad. Spesielt deilig er det å bruke disse oppkvikkende produktene en varm sommerdag. Lukk øynene og bli med til Provence!

Beroligende LAVENDEL

Lavendel var den første planten L’Occitane destillerte, og er en av de mest prominente duftene i Provence. Lavendeloljen i L’Occitanes produkter har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse som betyr at sporbarheten og kvaliteten til oljen er garantert. L’Occitane støtter den lokale produksjonen ved å kjøpe direkte fra produsenter og destillatører i Provence.

Lavendel har lenge blitt anvendt for sine beroligende egenskaper, og også for sin herlige duft. Et bad i lavendelolje virker avslappende, og en såpe med lavendel skaper en rolig og lun atmosfære.

Foryngende og helende IMMORTELLE

Immortelle kalles også evighetsblomsten – den visner aldri, selv ikke etter å ha blitt plukket. Dens klare, gule farge avslører at den er full med antioksidanter, og økologisk eterisk olje av Immortelle er rik på aktive molekyler med anti-aldringsegenskaper.

L’Occitanes prisvinnende serier med Immortelle gir ansiktet en jevn, glatt og glødende hud. Produktene i Immortelle-serien stimulerer til cellefornyelse, og øker kollagenproduksjonen i huden. Immortelle Precious er tilpasset hud med begynnende tegn til aldring.