Tørre vinterlokker

Det er ikke bare huden som får gjennomgå vinterstid. Også håret oppfører seg annerledes. Krusete, statisk, flatt og tørt hår er kanskje noe som lyder kjent. På tide å ta opp kampen mot naturen.

Krusete og brusete

Proteiner er en av flere ingrediensene som er til god hjelp en tørr vinterstid, og ofte vil man se keratin og peptider. Keratin er et naturlig fiberdannende protein som finnes naturlig i håret, og som blant annet har innvirkning på om håret brekker. Joico K-Pak er en produktserie spekket med Keratin er en produktserie spekket med Keratin og andre gode ingredienser for tørt hår. For å få maksimal behandling anbefaler vi å bruke flere produkter i serien som; sjampo, balsam, kur og stylingprodukter. KMS California Tame Frizz er også en god serie som jobber mot brusete hår.

Hår kan bli tørt og brusete over natten. For å unngå å vaske håret daglig kan en leave-in balsam gjøre susen. Kérastase Nutritive Nectar Thermique gjenoppretter hårets fuktighetsbalanse  og gir umiddelbar styrke til håret.

Kort om kur

Alle hårtyper bør bruke kur eller hårmaske minst en gang i uken for å oppnå et sunnere og mer glansfullt hår. Hvilken hårkur er rett for deg? Farget hår, blond, tørt hår, krøllete hår, fint hår eller bare normalt hår? Eller har du kanskje tørt hår med krøller? På Blush.no huker du enkelt av dine problemområder for å finne frem i produktjungelen.

 

Kur og en maske?

En maske trenger dypere inn i håret og virker kraftigere enn en kur.  Redken Extreme Mega Mask reparerer håret slik at det blir mykt og glansfullt og etterlater et elastisk hår. Da hårmasker er kraftige er hårkurer, kan noen føle at håret blir vanskelig å style når håret er nybehandlet, da kan en lettere balsam i etterkant av masken gjøre jobben.

Balsam for sjelen

Alle bør bruke balsam etter hver hårvask. Forklaringen er at sjampoen åpner skjellene i håret, mens en balsam skal lukke hårstråene etter endt vask. Tross i at du bruker god sjampo med pleiestoffer, er formålet med hårvask å vaske ut stylingprodukter, skitt og fett fra håret. Balsamen skal derimot lukke skjellaget, pleie håret, samt danne en tynn beskyttende hinne utenpå hårstråene som blant annet holder naturlig fukt inne. Dersom man ikke benytter balsam etter sjamponering, forblir hårets skjell åpne. Resultatet er at hårstråene gnisser mot hverandre, og håret blir slitt, tørt og ødelagt. Se for deg en kongle, jo mer den åpner seg er, desto tørrere er den. Se vårt utvalg av balsam for alle hårtyper.

Veldig ofte har sjampoen en balsam som passer hånd i hanske med hårvasken, og som jobber mot samme problem. Tigi selger blant annet ofte sjampo og balsam i store, rimelige duopakker. Disse er svært populære på Blush.no.

Elektrisk hår

Mange er plaget med elektrisk hår vinterstid. Årsaken er som for krusete hår, mangel på fuktighet. Mange synes bruk av håroljer hjelper. Det finnes mange gode oljer på markedet, og de fleste kan brukes både i vått og tørt hår. Flere av oljene er i tillegg velegnet som hårkur og med litt virketid og større mengder vil oljen trenge dypere inn i håret. Har du fint og tynt hår bør du være forsiktig med mengden sammenlignet med en som har tykt og kraftig hår.

Luesveis som følger hodeplagget? Det er selvsagt en fordel å unngå syntetiske materialer, bruk f.eks luer som inneholder 100% ull vinterstid. Er du fortsatt plaget av elektrisk hår, kan det være lurt å spraye innsiden av hodeplagget med en hårspray. Forsøk i tillegg å unngå kam og børster av plast og bruk heller natulig fiberbørste.

Langt hår krever det lille ekstra

Det har vært populært med lange lokker over flere år, og norske jenter er mer sparsomme med hårklippen enn tidligere. Veldig mange jenter er flinke til å style håret, men husker de å holde håret sunt? Dersom du har langt men fint hår,  skal du ikke være redd for å tilføre fuktighet. Blush har fuktighetsgivende produkter som ikke virker tyngende. Redken er en av våre mer eksklusive merker, og Redken Extreme serien inneholder det fremste innen hårteknologi og bevarer hårets naturlige lipidstruktur.

 

Vask håret med kaldere vann

Det frister kanskje ikke å ta en kald dusj når det er kuldegrader ute, men om du klarer å ta hårvasken med kaldere vann, er det godt for håret. Håret ditt er som en eksklusiv kasjmirgenser og bør vaskes varsomt. Kaldere vann vil hjelpe og gi økt glans.

Unngå å vaske håret hyppig når du er plaget av tørt hår. Hver gang du vasker håret fjerner du hårets naturlige olje og fukt. Vi har gode tørrshampoo i nettbutikken til hyggelige priser. Med litt spray absorberes overflødig olje, og frisk duft tilføres. Kanskje er dette det lille som trengs for at håret skal se fresht ut og du unngår nok en runde med føner og krølltang.  

Tørrshampoene har utviklet seg mye siden de kom på markedet, og det er ikke lenger sånn at brunetter ser ut som de flasser når de jukser med hårvasken. Det finnes egne produkter velegnet for mørkt hår. Vi kan anbefale Batiste Dark & Deep Brown.

Ikke undervurder en god børste

Det er viktig å børste og gre forsiktig, og mange brekker håret ved valg av feil børste eller kam. Børstene fra GHD er litt dyrere, men er svært holdbare og er en god investering for et sunnere hår. For styling kan en rundbørste anbefales, slik som GHD Natural Bristle Radial børste. Disse finnes i flere størrelser.

 

Stylista

Hyppig styling sliter på håret ditt. Med gode varmebeskyttende produkter og godt verktøy kan du minimere skadene betraktelig. Styler du håret daglig, bør du vurdere å anskaffe deg elektriske produkter på høyde med hva frisørene bruker.

Selv normal føning kan skade håret. For deg som ønsker å føne håret anbefaler vi å ta i bruk produkter som Kérastase Resistance Ciment Thermique. Det finnes også produkter som gjør fønejobben raskere, slik som Redken Pillow Proof Primer.

 

Blush ønsker deg en hårfin dag!