Hudpleierens anbefalinger

 

Nå er høsten her og det blir kjøligere lufta. Solen har satt sine tegn på huden og vi har kanskje slurvet litt med rutinene våre i sommer. Da er det viktig å få på plass gode vaner igjen, og tiden er inne for reperasjon og aktive hudprogram. Høsten er den perfekte tid for maskekos i sofakroken med en god kopp te.

Vi har tatt en prat med Hanna, som er hudpleier på Studio Blush, som gir oss sine beste tips til hvordan vi kan ta vare på huden nå. 

 

 –  Først må vi ha en realitycheck på grunnarbeidet vårt. Gjør vi ikke dette, kan vi sammenligne det med å «spise sjokolade på tredmølla» samtidig som vi lurer på hvorfor vi ikke får resultater, sier Hanna. 

Hun mener det viktigste vi kan gjøre er:

 

RENS MORGEN OG KVELD: Jepp, hver dag. Selv om du ikke bruker sminke er det viktig å rense huden, for å fjerne forurensing, talg og svette.


SKRUBB/EKSFOLIERING: Dette gir huden en god "treningsøkt". Når du eksfolierer huden øker blodsirkulasjonen og du får fjernet døde hudceller, som igjen øker virkningen av serum og kremer.


DAGLIG BESKYTTELSE: Beskytt huden mot stråler og ytre miljøpåvirkninger som stresser huden. 

 

Hannas eksfoleringsfavoritter

Dr.Brandt Microdermabrasion – Supereffektiv skrubb som finsliper huden med mikrokrystaller.  Tilpass grovhetsstyrken med mengden vann du tilfører.

 

Dermalogica Daily Resurfacer – Kombinasjonen av AHA og BHA syrer tar seg av eksfolieringen, på en skånsom men effektiv måte. Så selv den mest sensible kan bruke disse.  

Maskefavoritter

Dermalogica Charcoal Rescue Masque – En absolutt SOS-maske som redder de fleste situasjoner. Perfekt når huden er rød, irritert eller når du får stresskviser og små nupper. (I denne sammenheng vil jeg og anbefale Dermalogica Ultracalming Serum Consentrate.) Masken kan og soves med ved å legge den på i et tynt lag, sier Hanna.

Bare Minerals Claymates – Be bright & be firm – Sier seg selv i navnet og er perfekt før selskap eller en date.

Peter Thomas Roth Hydra-gel Eye Patches – Har du sovet dårlig, har tørre linjer eller poser under øynene, så er disse perfekte.

Treatment-kurer

Dermalogica Rapid Reveal Peel – Hjemmebehandling som fornyer huden din. Om huden din er vandt til syrer, kan du kickstarte behandlingen med å bruke en tube hver dag i tre dager. Deretter bruker du en til to tuber i uken. Om du er ny til bruk av syrer, bruker du kun en tube i uken fra start.

Babor-ampuller – Elsker disse rene konsentratene. Her du kan gi deg selv en 7-dagerskur etter ditt behov, sier Hanna.