Derfor bør du tenke på hva sminken din inneholder

Inspiration

Akne, rød og irritert hud, fine linjer fra dehydrering – alt dette kan faktisk forårsakes av sminken du bruker! En god hudpleierutine er selvsagt et must, men for mange kan det også utgjøre en stor forskjell å bytte til ren, hudpleiende mineralmakeup. Det er kanskje ikke så rart – makeupen ligger jo tross alt på huden gjennom hele dagen og kan inneholde mange ulike ingredienser.

Mineralmakeup skiller seg fra annen makeup ved at den er formulert med mineraler i stedet for ingredienser som talkum og nylon, som kan virke uttørrende på huden. Finknuste mineraler lar huden puste og gir et jevnt, naturlig og glødende resultat uten å irritere eller tørke ut huden, og kan i tillegg virke både lindrende og pleiende.

Noen av de mange fordelene med mineralmakeup er at den ofte inneholder solfaktor, som er alfa og omega innen hudpleie. For eksempel får du SPF 20 eller 15 i den bestselgende mineralfoundationen fra merket jane iredalePurePressed Base Mineral Foundation.

God mineralmakeup inneholder ofte mineralet sinkoksid som er naturlig antibakterielt og dermed supert for en aknedisponert hud. Dette finner du også blant annet i produktene fra jane iredale, sammen med mineralet titaniumdioksid som roer ned huden og reduserer rødhet.

Her er noen andre hudpleiende ingredienser du bør se etter i en hudpleiende makeup:

Antioksidanter og vitaminer
Antioksidanter og vitaminer beskytter huden mot alle påkjenningene den møter i løpet av dagen: forurensning, stress, friksjon og så videre. Dette gjør den ved å nøytralisere de skadelige prosessene som oppstår i huden! Resultatet er forebygging av aldring og en sunn, glødende og spenstig hud.

Hyaluronsyre
Denne superingrediensen kan holde på opp til tusen ganger sin egen vekt i vann, og er derfor en skikkelig helt for å gi fuktighet til huden. Fukter du huden godt kan du jevne ut fine linjer, få en skikkelig glød, og til og med få sminken til å sitte bedre!

Planteekstrakter
Mange planter har helt unike egenskaper, og en god makeup-produsent vet å bruke disse til sin fordel. Se for eksempel etter jojobaolje som gir fuktighet og beskyttelse, algeekstrakter som lysner mørke ringer under øynene eller furubarkekstrakt som lindrer og roer ned huden!