En god renserutine er viktig for din hud

Inspiration

Det hjelper fint lite med dyre kremer, serum og andre produkter hvis du ikke renser huden godt nok. Virkestoffene i serum og kremer har nemlig lite eller ingen virkning på urenset hud. Det vil si at du får mer effekt av innkjøpte dag- og nattkremer, og andre målrettede produkter som serum og maske dersom huden er ren.

Kveldsrens

Før du legger deg er det viktigst å fjerne all sminke. Men også svette, talg og avfallsstoffer, samt støv og forurensing i luften påvirker huden i løpet av dagen. Om natten restituerer kroppen og da også huden. Ren hud gjør at virkestoffene kan jobbe, og du få maks ut av dine innkjøpte kremer.

Rens ansiktet dag og natt

Det er i tillegg nødvendig å rense huden om morgenen. I løpet av natten gnir du ansiktet mot putetrekket som ofte har rester av hårets stylingprodukter, talg, svette og avfallsstoffer, som har samlet seg gjennom nettene. Dette bør vaskes vekk før du starter på en ny dag.

 

Dobbelt så bra

De fleste vet hvor viktig det er å rense huden morgen og kveld, men få vet at man burede rense huden to ganger både morgen og kveld, såkalt dobbeltrens. Etter en vanlig rens etterlates nemlig rester av oljebasert makeup, solkrem, forurensning og talg på huden som må fjernes før du påfører krem og sminke.

Bruker du sminke er det ekstra viktig å rense huden to ganger spesielt på kveldstid, første runde med rens har i oppgave å løse opp og fjerne sminken, mens runde to skal rense huden. Precleanse fra Dermalogica er et velegnet produkt til dobbeltrens som fjerner overflødig talg, og oljebasert sminke og kremer på en grundig måte. Solfaktor et eksempel på en vanlig barriere som mange bruker men krever en dobbeltrens.  Se filmen fra Dermalogica om precleanse:

Gjør du det feil?
 
Fjern øyensminke først

Du kan med fordel bruke et skånsomt produkt som er laget for å fjerne mascara og annen kraftig øyesminke før du renser resten av huden med et dertil egnet produkt. Slik som Matis Reponse Yeux Biphase Eyes & Lips sminkefjerner. Fukt en bomullspad med sminkefjerneren og klem forsiktig. Med dette løsner øyensminken opp uten for mye gnikking. Øynene er et område med tynn hud, og det er viktig å unngå irriterte øynene eller tidlige aldringstegn. Øyepartiet kan i tillegg gjerne ha en egnet dedikert krem som Babor Skinovage PX- Sensational Eyes, den jobber mot poser og rynker under øynene.

Sminkeservietter er populære blant norske jenter, men enkelte av disse har for store mengder aktive stoffer som kan irritere huden og er ikke anbefalt til daglig hudpleie. Bruk av vann eller toner som Totally Clean Sensitiv fra Formula 10.0.6 bør alltid komme i tillegg dersom du foretrekker ansiktsserviett i din hudpleierutine.

Rens, skyll og tørk.

Når du skal rensen huden i runde to fordeler du produktet mellom fingertuppene i begge hendene. Det finnes en rekke renseprodukter på markedet, og noen allroundere  passer til de fleste hudtyper som; Dermalogica UltraCalming Cleanser og Decléor Aroma Cleanse 3 in 1. Felles for disse er at de skal fordeles over hele ansiktet for nøye rengjøring. Masser produktet lett inn med fingertuppene fra hver side av munnvikene opp over nesen, opp i pannen, og ned igjen over tinningen og kinnene med begge hender. Skyll deretter med lunkent vann. Fordelen med å bruke lunket vann er å bryte ned eventuelle bakterier i huden. Når du har gjort dette grundig i ca 1-2 minutter kan du tørke deg med håndkle ved på klappe huden tørr.

Helt til slutt påfører du serum og krem med virkestoffer som er tilpasset til din hudtilstand. Etter rens er nemlig porene åpne og ekstra mottakelige for pleie

Hvilken hudtype har du? Finn rett rens til deg 

Din hudtype er avgjørende for valg av produkter og fremgangsmåte for din renserutine. Ulike hudtyper som tørr, fet eller blandingshud krever forskjellige virkestoffer og fukt for optimal pleie.

Tørr hud
Huden kjennes ofte stram, du flasser lett og har synlige linjer. Din hud trenger fukt og dine renseprodukter bør være milde mot huden din. Forslag til rens til tørr hud: Babor Cleansing Hy-Oil Cleanser.

Normal/kombinert hud
Du har hverken tørr eller fet hud, men kan oppleve noe fetere hun i T-sonen. Dine produkter skal i hovedsak ikke tørre ut huden og gi tilstrekkelig fukt. Gode renseproduker for deg kan være Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil for å fjerne sminke og påfølgende Klairs Rich Moist Foaming Cleanser for å rense huden ved en dobbeltrens. 

Fet hud 
Dersom du har fet hud har du ofte høy talgproduksjon som gir deg blank hud, og trolig opplever du urenheter også i voksen alder. Renseproduker for deg bør balansere din talgproduksjon som Dermalogica Clear Start for ung alder.