Fin hud uten sminke

Inspiration

Sminke kan gjøre underverker for hvordan vi ser ut, men ekte glød fra huden gir virkelig prikken over i-en. Her forteller hudpleier Hanna Harring fra Studio Blush hvordan vi kan få vår aller beste hud.

Gode hudpleierutiner er alfa og omega når det kommer til å ta vare på huden vår og se resultater.  Så hva skal vi gjøre? Vi vet at de største endringene tar tid, allikevel kan man komme langt med noen få enkle grep.

 –  Først må vi ha en realitycheck på grunnarbeidet vårt. Gjør vi ikke dette, kan vi sammenligne det med å «spise sjokolade på tredmølla» samtidig som vi lurer på hvorfor vi ikke får resultater, sier Hanna. 

Hun mener det viktigste vi kan gjøre, er:

 

RENS MORGEN OG KVELD: Jepp, hver dag. Selv om du ikke bruker sminke er det viktig å rense huden, for å fjerne forurensing, talg og svette.


SKRUBB/EKSFOLIERING: Dette gir huden en god "treningsøkt". Når du eksfolierer huden øker blodsirkulasjonen og du får fjernet døde hudceller, som igjen øker virkningen av serum og kremer.


DAGLIG BESKYTTELSE: Beskytt huden mot stråler og ytre miljøpåvirkninger som stresser huden. 

Hudpleier Hannas eksfoleringsfavoritter

Dr.Brandt Microdermabrasion : Supereffektiv skrubb som finsliper huden med mikrokrystaller.  Tilpass grovhetsstyrken med mengden vann du tilfører.

Dermalogica Daily Resurfacer : Kombinasjonen av AHA- og BHA-syrer tar seg av eksfolieringen, på en skånsom men effektiv måte. Så selv den mest sensible kan bruke disse.  

Fukt, fukt og atter fukt – enkelt med masker

Temperatursvigninger, vær og vind og tørrere inneklima, setter sine spor på huden. Vi føler oss stramme i maska, noen ufortjente tørre linjer blir synlige og vi mister litt gløden.

– Dette gjelder også deg som alltid føler deg blank i huden igjennom dagen. Vi er avhengige av en god balanse i huden for at hudbarriæren skal være opptimal og gjøre jobben sin, og her spiller fuktnivået en hovedrolle, sier Hanna. 

 

Hanna anbefaler spesielt disse tre ansikstmaskene for å gi huden en ordentlig fuktboost: 

 

Elemis Superfood Vital Veggie Mask: Glød, fukt og sunnere mikroflora på huden på 10 min!

Babor SeaCreation The Mask: Om du skal unne deg en førjulsgave, så er det denne. Alge fra havdypet gir ny energi til cellene.

Dermalogica Skin Hydrating Masque: Drikke for huden. Kan alltid brukes ved behov OG kan soves med.

Gi huden naturlig glød 

Fortvil ikke hvis du føler at huden din er gusten og grå i vinterhalvåret, med gode vaner og riktige produkter er en glødende og sunn hud fullt oppnåelig. Vi går nå inn i en travel førjulstid, hvor helgene er fylt med festlige lag og mye kos. Og selvfølgelig vil vi se smashing ut til dette!

Hanna har tipset oss om de beste produktene og vanene for å slippe å la sminken gjøre hele jobben, og heller la gløden komme innenfra:

DO`S:

Drikk vann
Få nok søvn
Smil og le

 

DONT'S:

Sovne med sminken
Be a Grinch

 

Ultimate A16 Booster Consentrate: Perfekt for deg som vil jobbe aktivt med huden, uten nedetid. Rens og skrubb huden, masser A16-konsentratet godt inn i huden, påfør krem. Vips! Du har gitt deg selv en minifacial.

Elemis Pro Collagen Hydra Gel Eye Mask: Tørre linjer rundt øyne, hoven, trøtt? Disse er perfekte! Og har 6timers umiddelbar virkning. Så ta de på før fest, eller ta de med til «girlsa» på vorspiel og se smashing ut alle sammen.

Elemis Peptide4 Night Recovery Cream-Oil: Skjønnhetssøvn på flaske. For lite søvn og mye stress påvirker også huden vår i stor grad. Hele peptide4 serien til Elemis er unik. Den tilpasser seg kroppens rytme og sender signaler til det din hud trenger støtte og reparasjon av.