Frisk opp hårfargen hjemme

Inspiration

Lurer du på hvordan du farger håret selv? Det er ingenting som slår følelsen av å være fresh på håret. Noen ganger kan det være det dyrt å gå til frisøren og her kommer triksene du kan gjøre for å friske opp din farge hjemme med gode produkter til hjemmebruk.

 

Mye å spare

Ved å farge håret hjemme er det ikke økonomien eller timer i frisørstolen som setter stopper hvor fin du blir på håret. Med lave nettpriser på Blush kan du prøve noe nytt uten at det lukter svidd av bankkortet. Vi har alt du trenger for å oppnå et vellykket resultat. 

Valg av farge

Det er ikke alle hverken kan oppnå eller kle alskens farger vi ser der ute. Du må rett og slett ta hensyn til den hårtypen og fargen du har i dag.  

Hårets kvalitet er avgjørende

Det er fryktelig kjedelig å gå tom for hårfarge midtveis i påføringen. Dersom du har veldig tykt hår trenger du kanskje flere pakker med hårfarge. For deg som har porøst og kanskje også bleket hår, gjør vi oppmerksom på at fargen trolig trekker lett inn i ditt hår, og du kan raskt får et mørkere resultat enn andre. En liten huskeregel er at tynt hår gjerne bør gå ned en sjattering for å oppnå samme resultat som på bildet, mens tykkere hår bør gå noe mørkere i tonen for å oppnå samme effekt som bildet på hårmodellen.

Hva betyr tallene på hårfargen?

Alle våre leverandører operer med samme fargeskala og det gjør det enklere å orientere seg. Skalaen går fra 1 til 10, der 1 er så godt som sort og 10 er blondt. Høyere tall en 10 vil si at det er blekestoffer i fargen som vil lysne håret. Etter de rene fargene har flere hårfarger enten flere tall bak komma, eller rett etter det første tallet, slik som L´Oréal Casting Crème Gloss 513Det bakerste tallet angir om grunnfargen er tilsatt nyanser av kald eller varm tone. 5 er en ren og naturlig farge, mens 513 indikerer at den vil gi en varm sjattering.


6.0 er ren naturfarge mørk blond
6.1 er mørk blond med ask, en kald farge
6.3 er gyllen mørk blond
6.4 er mørk blond med varm, rødlig kobber
6.5 er mørk blond med kald rødlig mahogni
6.6 er mørk blond mot lilla
6.9 er mørk blond med en nyanse mot lilla

 

Velg varighet på din farge

Glansvask, minicolor, permanent farge eller kun en ny farge for kvelden?  De forskjellige typene har ulike virkestoffer som er avgjørende for hvor lenge fargen vil sitte.

Washout og spray

L’Oreal Colorista har en rekke tøffe farger som kan skyldes ut ved første vask, perfekt om du skal være litt dristig i fargevalget. Blant sprayene finner du gjerne spreke farger som rosa, lilla, blå og grønn, men også utvaskbare farger som kan hjelpe deg med etterveksten slik som L´Oréal Paris Magic Retouch, et produkt som gir deg et raskt resultat og dekker.

 

 

Glansvask

Dette er hårfarger som legger seg utenpå hårfibrene. Med dette kan hårfarger som Grazette Colour Mask vaskes ut etter cirka 8 hårvask avhengig av hvor lang virketid du velger. Fordelene med denne type hårfarge er at du unngår ettervekst og produktet er ment for å friske opp håret, og gir ikke et varig resultat. Blant tonere og glansvask finnes det også semi-permanente og det er derfor viktig å lese pakningsvedlegget nøye. Disse holder opp til 3 ganger så lenge som en mildere hårtoner.

 

Permanent hårfarge

Som navnet også tilsier er dette er produkter som er skapt for å gi et varig resultat, og er perfekt for deg som vet hvilken farge du vil ha og gjerne vil ha samme hårfarge lenge. Våre permanente hårfarger sitter godt da de inneholder alkaliske stoffer som ammoniakk som åpner håret slik at fargen kan trenge inn. Resultatet er at fargen må vokse ut før den forsvinner.

 

Tips for å legge på farge hjemme

Allerede et par dager før du skal farge håret bør du ta noen hensyn. Hårfargen blir nemlig mest vellykket dersom du ikke har rester av stylingprodukter. Vi anbefaler heller ikke nyvasket hår, årsaken er at hudens naturlige talg skåner hodebunden mot irritasjon fra produktene, dette gjelder da spesielt permanent farge.

Er alt klart?

Finn et sted der du enkelt kan tørke dersom du er så uheldig å søle, slik som badet. Du bør med andre ord unngå å farge håret i din nye hvite sofa eller over ditt nyinnkjøpte teppe. Gjør deg klar med hansker, og skift til klær eller håndkle du ikke er redd for. I de permanente Colorista-fargene fra L’Oréal følger det med kost for enklere påføring ikke ulik den frisøren bruker. Denne anbefales spesielt hvis du kun skal farge etterveksten. Du og unngå søl på huden langs hårfestet.

 

Rett på fest?

Hvis du skal på fest samme dagen som hårfargingen bør du forsegle huden, og for å unngå skjolder og flekker på huden bør du benytte fet krem i hårfestet. Kremen hindrer at fargen setter seg godt fast i huden, noe som kan være smart dersom du farger håret på partydagen.

 

Ettervekst

Dersom du vil rydde opp i en ettervekst skal ikke fargen settes i hele håret men kun i hodebunden. Årsaken er at dersom du farger hår som allerede er mettet med pigmenter fra tidligere innfarging, vil håret bli veldig mye mørkere et det pakken tilsier.  

 

Virketid

Les pakningsvedlegget nøye. Selv om du har farget håret hjemme før er det ikke sikkert at dette produktet har samme virketid.  Ikke la deg skremme av at fargen ser mørk eller annerledes ut, la fargen virke ferdig. Hårfargen reagerer med luften og vil se annerledes ut i flasken, i vasken og ikke minst i håret enn det faktiske resultatet.

 

Etterbehandling

Det følger stort sett med en etterbehandling i pakken som du bør bruke for et glansfullt og varig resultat. I tillegg kan det være lurt å kure håret ukentlig med våre fine kurer for farget hår. Får å beholde fargen glansfull lenge, er sjampo og balsam for farget hår viktig å ha stående klar i dusjen.

 

Bleking

Er håret ditt gulaktig? Mange av våre kunder elsker sjampo med blå pigmenter også kalt silver shampoo eller lilla shampoo for å kvitte seg med gulskjæret. Du kan gjerne la sjampoen virke i noen minutter for ekstra effekt.