Ta vare på hudbarrieren med Exuviance

Inspiration

Ta vare på den med produkter fra Exuviance

Hudbarrieren - kroppens kroppens første forsvarslinje mot omverdenen!  Den er en viktig del av kroppens immunsystem og beskytter oss mot skadelige ytre faktorer som forurensning, skadelige mikroorganismer, UV-stråler og fuktighetstap.

Så hva er hudbarrieren?

Det er faktisk det ytre laget av huden som beskytter oss mot alle slags påvirkninger fra omverdenen, inkludert UV-stråler, forurensning, og mikroorganismer. Det fungerer også som en slags fuktighetsbevarer og forhindrer at fuktighet forsvinner fra huden vår. Snakk om en superhelt!

 

Hudbarrieren er en avgjørende faktor for å opprettholde en sunn hud, og for Exuviance har det alltid vært ett av de viktigste fokusområdene. Ved å bruke høytytende ingredienser og sammensetninger, som samtidig er skånsomme mot huden, beskytter, fukter og styrker Exuviance produkter hudbarrieren. Hvis huden ofte føles irritert, stram og lett rød, kan det skyldes at barrieren er svekket. Nedenfor finner du noen enkle tips som hjelper deg med å gjenopprette en svekket/skadet barriere.

 

TIPS

  • Hvis huden føles irritert, velg milde og ikke-irriterende produkter og ta en pause fra de mest aktive produktene i hudpleierutinen, som for eksempel inneholder retinol, AHA og BHA.

  • Bruk en tilpasset rens etter hudtilstanden, for eksempel en kremrengjøring i stedet for en skummende rengjøring.

  • Exfolier skånsomt og forsiktig for å fjerne døde og tørre hudceller, slik at påfølgende pleieprodukter lettere kan tas opp av huden. Tips for mild eksfoliering med minimal irritasjonspotensial er produkter som inneholder PHA og som gjør jobben uten irritasjon.

  • Fukt huden morgen og kveld for å motvirke tørrhet. Bruk gjerne en fuktighetskrem med okklusiv effekt, dvs. en rikere/fetere krem for å kapsle inn og bevare fuktigheten i huden. Påfør først et fuktighetsgivende serum og la den rikere kremen deretter fungere som et beskyttende lag. Når det kommer til konsistens og i hvilken rekkefølge produkter skal påføres, gjelder det å påføre de letteste produktene først.

 

UNGÅ DETTE:

  • Unngå aktive ingredienser på daglig basis som kan irritere og tørke ut, som for eksempel retinol, AHA og BHA. Alternativt kan du tilpasse bruken ved å gradvis introdusere ønsket ingrediens i riktig takt for huden.

  • Såpe - unngå å bruke "vanlig" såpe. Såpe har vanligvis en pH-verdi som er for høy og tørker derfor ut huden og svekker barrieren. Velg heller en mild rengjøring som bevarer hudens naturlige pH-verdi.

  • Overdreven soling kan også skade hudbarrieren, så bruk alltid solbeskyttelse med høy faktor. Husk at solbeskyttelse ikke bare beskytter mot skadelige UV-stråler, men også hjelper med å opprettholde en sunn hudbarriere.

 

Å ta vare på hudbarrieren er avgjørende for en sunn og vakker hud, så følg disse enkle tipsene for å sikre at din hud er godt beskyttet og hydrert. Og husk, en sunn hudbarriere kan også bidra til å redusere forekomsten av fine linjer, rynker og aldersflekker!

Produkter fra Exuviance som forsterker hudbarrieren:

Exuviance tilbyr mange produkter som bidrar til en forbedret barriere. Her ser du et utvalg favorittene:

Exuviance HydraSoothe Refresh Toner:

Gjenopprett pH-balansen i huden og få en beroligende effekt med Exuviance HydraSoothe Refresh Toner! Dette milde og lett fuktighetsgivende ansiktsvannet inneholder PHA som er kjent for å gjenopprette pH-balansen i huden og forbedre effekten av etterfølgende hudpleie. Det er egnet for alle hudtyper, men særlig for tørr og følsom hud. Påfør med en bomullspad etter rens morgen og kveld for å gi huden din den ekstra fuktigheten og næringen den trenger.

 

Exuviance Radiance Serum:

Få strålende, glødende hud med Exuviance Radiance Serum! Tidligere kjent som Vespera Bionic Serum, inneholder denne sammensetningen en kraftig kombinasjon av AHA og PHA-syrer som stimulerer cellefornyelsen i huden. Dette gir deg en jevnere hudtone og en forbedret hudstruktur, samtidig som det tilfører intensiv fuktighet og styrker hudens egen beskyttelsesbarriere.

 

Exuviance Empower Skin Caring BB Fluid SPF 50:

Beskytt huden din mot solens skadelige stråler samtidig som du får en perfekt finish med Exuviance Empower Skin Caring BB Fluid SPF 50! Denne lette og fuktighetsgivende sammensetningen har en høy UV-beskyttelse på SPF50 og gir en jevn, lett farge som passer alle hudtyper. Bruk den på dagtid ved soleksponering, enten alene eller over en passende dagkrem eller serum. Den fungerer også perfekt som base for sminke.

Exuviance Gentle Daily Exfoliating:

Gjør deg klar for strålende hud med Exuviance Gentle Daily Exfoliating pads! Disse padsene gir deg ikke bare en skånsom eksfoliering, men også en intens fuktighetstilførsel og stimulerer cellefornyelsen. Fruktsyren PHA styrker hudbarrieren og motvirker aldringstegn, mens C- og E-vitamin, grønn te-ekstrakt og agurkekstrakt gir en kraftfull antioksidantbeskyttelse og en herlig oppfriskende følelse.

 

Exuviance Age Less Everyday

Har du aldersflekker og fine linjer? Exuviance Age Less Everyday er svaret! Denne lett fuktighetsgivende sammensetningen kan brukes både morgen og kveld og inneholder PHA som tilfører fuktighet og styrker huden. Planteekstrakter og E-vitamin gir også en kraftig antioksidantbeskyttelse. Det beste av alt? Den passer til alle hudtyper!

 

Exuviance AntiRedness Calming Serum:

Opplever du rødhet i huden? Exuviance AntiRedness Calming Serum er et fantastisk serum som er spesielt utviklet for følsom og reaktiv hud. Med en lett sammensetning gir dette serumet umiddelbar beroligelse samtidig som det virker langsiktig for å forebygge rødme i huden. Påfør på rengjort ansikt morgen og kveld, etterfulgt av en tilpasset nattkrem, og nyt en mer balansert hudtone. Perfekt for de med hud med tendens til rødme, for eksempel rosacea