Hva er forskjellen på foundation, farget dagkrem, BB og CC-kremer?

27.01.2023 12:47:51
Inspiration

Skjønnhetsjungelen blir bare større og større.  Før var det kun leppestift og maskara som var å finne i kvinners sminkepung, men nå finnes det så mange skjønnhetsprodukter på markedet at både sminkepung og toalettmappe bugner over. Det er rett og slett vanskelig og holde tritt, og ikke minst – det er vanskelig å vite hva alt egentlig er.

De siste årene har leverandører lansert det ene produktet etter det andre som skal jevne ut huden din og gi den en ungdommelig glød. Det startet med foundation, så kom farget dagkrem etterfulgt av diverse kremer i alfabetisk rekkefølge: BB-krem, CC-krem og DD-krem blitt lansert. Men hvilken passer for deg og ditt behov, og hvilken skal du velge? Vi gir deg svarene.

 

Foundation

En foundation skal være mest mulig lik din egen hudtone og gi ansiktet ditt “et blankt lerret” å legge resten av sminken på. Foundation kommer i mange forskjellige nyanser og konsistenser som krem, flytende, løspudder, fast pudder, stick, mousse og til og med spray. Foundation kan være alt fra lett dekkende til heldekkende og kommer også til de forskjellige hudtypene, så her er det viktig å finne en som passer både til din nyanse og din hudtilstand.

Foundation passer for deg som ønsker en høyere dekkevne, jevne ut fargeforskjeller og/eller dekke urenheter og som ønsker at huden skal fremstå som “feilfri”. Foundation kan brukes hele året, men blir ofte byttet ut med lettere varianter om sommeren. Foundation passer også ekstra godt til fest, foto og bryllup på grunn av dekkevnen.

bareMinerals Original Foundation SPF15 er en bestselgende pudderfoundation som jevner ut huden og gir et naturlig resultat.

 

Farget dagkrem

En farget dagkrem er en lettere utgave av en foundation og kommer som regel i flytende form på tuber som gjør det ekstra enkelt å påføre. En farget dagkrem har ikke den dekkevnen en foundation har, men skal fukte og jevne lett ut huden din. Farget dagkrem har som regel et mer begrenset utvalg av nyanser og kommer ofte kun i 2-4 farger, men siden dette produktet er mer transparent enn foundation gjør det ikke noe om fargen ikke er helt identisk med din egen hudtone. Som med foundation får du også fargede dagkremer tilpasset din hudtype så pass på at du ikke kjøper en for fet hudtype hvis huden din egentlig er tørr. 

Farget dagkrem passer for deg som egentlig ikke føler at du trenger noe for å dekke huden din, men som likevel føler seg litt naken uten noe på huden. Farget dagkrem passer også godt om sommeren da den er såpass lett og ofte har SPF i seg.

BB-cream

En BB-krem, også kalt Blemish Balm eller Beauty Balm, var den første alfabetkremen som kom på markedet og er en blanding mellom sminke og hudpleie. BB-kremer har egentlig vært i bruk i mange år av kvinner som brukte dem for å skjule rød og sensitiv hud etter ansiktsbehandlinger som kjemisk peeling, men det er ikke før de siste årene BB-kremene er blitt allemannseie etter stor popularitet på det asiatiske markedet. BB-kremene har mange fordeler og er på en måte en fuktighetskrem, solbeskyttelse, serum, primer, concealer, farget dagkrem og highlighter i ett og samme produkt. BB-krem kom, som farget dagkrem, som regel kun i et begrenset fargeutvalg, men har ettersom salget bare har økt på disse også økt i antall fargevalg. 

BB-krem passer for deg som ønsker et “alt i ett”-produkt og som ikke liker å legge lag på lag med hudpleie og sminke, men fortsatt ønsker effekten disse produktene gir. BB-krem gir huden en flott glød og er litt mer dekkende enn en farget dagkrem.

CC-cream

CC-cream står for Color Correcting Cream og skal først og fremst jevne ut fargeforskjeller i ansiktet, men er utover dette et ganske likt produkt som BB-kremene da dette også skal gi fukt og pleie, beskytte, jevne ut og stramme opp huden. CC-kremer sies å være lettere i konsistensen enn BB-kremer, men her er det store forskjeller fra merke til merke, da noen har en mer dekkende BB-krem enn CC-krem mens andre har omvendt. CC-kremer kommer som BB-kremer også bare i flere og flere fargenyanser og det blir derfor lettere å finne fargen som passer nettopp din hud. 

CC-kremer passer for deg som hovedsakelig ønsker å korrigere fargeforskjeller i ansiktet, som for eksempel rødhet, men som fortsatt ønsker et “alt i ett”-produkt for enkelhetens skyld.