Hva er tørrshampoo

Inspiration

Våre kunder er enige, de elsker kosmetikkprodukter som gjør hverdagen enklere. 
– Og her er tørrsjampoen en vinner! Mange har lagt sin elsk på tørrsjampoen som får håret til å se nyvasket ut på sekunder. Hvis du enda ikke er overbevist, vil trolig denne artikkelen fortelle deg hvorfor du bør prøve tørrsjampo.

Se også vårt store utvalg tørrshampoer

Hva er tørrshampoo?

Flasken kan minne om en hårspray, men tørrsjampo er et pulver som sprayes i hår og hodebunn. Men selv om tørrsjampo er hot nå, er det på langt nær noe nytt. Sjampo på boks har vært på markedet siden 70-tallet. Men mye har skjedd siden den gang, blant annet har konsistensen endret seg og produktet legger seg ikke lenger i klumper. I tillegg har lukten blitt en helt annen, og flere av produsentene har spesialisert seg på lukt, der blant annet den rimelige Batiste Cherry er en av våre bestselgere

 

Hva er bra med tørrshampoo?

Tørrsjampo gjør håret mattere og tykkere samtidig som den trekker ut fukt, fett og produkttester slik at resultatet er følelsen av nyvasket hår, og det helt uten vann. Tidligere brukte vi hårpudder, men det var vanskeligere å få jevnt. Det er dessuten veldig effektivt om du ønske ekstra volum i din frisyre, vil skjule ettervekst eller gå fra hestehale den ene dagen og utslått hår den andre uten å måtte vaske håret.

 

Dekk ettervekst

De fleste blondiner synes etterveksten kommer raskt etter frisørbesøket. Ved bruk av tørrsjampo med pigment, som Batiste Light & Blonde er skapt for blondiner om du vil dekke ettervekst og samtidig vil spare tid til neste frisørbesøk uten at håret ser grått ut.

 

Ikke forbeholdt blondiner

En rekke tørrsjampoene etterlater et hvitt lag i større eller mindre grad, noe som sjelden er en ønsket effekt. Blondiner har lenge likt denne effekten da det demper uønsket ettervekst, men nå har det kommet en rekke produkter på markedet som gir samme effekt for brunetter. Det vil si tørrsjampo med mørk farge som Batiste Dark & Deep Brown. Hvis du derimot ikke ønsker denne effekten er også det løsbart. Gre helt enkelt gjennom håret noen minutter etter påføring. I tillegg vil det hjelpe om du ikke sprayer for nære hodebunden og begrenser produktmengden. 20 cm er anbefalt avstand fra flere av produsentene. 

Perfekt utgangspunkt for fletter


Mange jenter med stridt hår erfarer at fletter og oppsatt hår sklir ut av frisyren etter kort tid. Også her kommer tørrsjampoen til sin rett. I motsetning til hårskum, er det ikke nødvendigvis så mye hold i tørrsjampoene, men ved å spraye pudderproduktet som Redken Pillow Proof Extender i håret, tilfører du tekstur som gir motstand slik at flettene sitter lenger. Og om ikke fletter er din greie, kan også tørrsjampo brukes for å gi en mer rufsete look.

 

Volum med tørrshampo

Om du er på jakt etter volum og et hår som ser tykkere ut, er tørrsjampoen en vinner. TIGI Oh Bee Hive er volumspesialisten blant tørrsjampoene , og er en av våre mest kjøpte produkter. Oh Bee Hive kan brukes i hele håret som primer før styling, eller i hodebunnen for løft på høyde med en rotpermanent. Også Sexy Hair Big Sexy Hair Volumizing tilfører volum  med din mineral- og leirebaserte sammensetning, uten å etterlate seg hvite spor fra produkter.

 

Lugg som blir fort fett

Hvis du har lugg har du trolig erfart at den blir raskere fet enn resten av håret. Når du lar luggen avgjøre om du trenger en hårvask, kan du trolig vente en dag til ved hjelp av litt tørrsjampo. Dersom det kun er luggen som trenger produktet, er kanskje en av våre mindre reiseflasker stor nok for ditt bruk, som Batiste Blush Mini på 50 ml som passer perfekt i din clutch veske.   

En hjelper mot tidsklemma

Mange av oss vasker håret for ofte både på grunn av trening og hvordan vi ser ut om morgenen. Kanskje legger du deg med vått hår kvelden før håret står til alle kanter neste morgen – da kan tørrsjampo være en god løsning. Med færre hårvasker beholder du hodebunnens naturlige fettbalanse, og man unngår å få fett hår raskere enn nødvendig. Men som alt annet skal du ikke overdrive bruken av tørrsjampo. Overdreven bruk kan føre til tette porer, irritert hodebunn og dårlig hårvekst.


Rens håret etter bruk av tørrshampoo

Våre tørrsjampoer er enkle å vaske ut, og det holder med din vanlige sjampo og balsam. Men hvis du bruker mye tørrsjampo, er det lurt å gi håret en rens med rensesjampo ukentlig. Alle sjampoer gjør jobben med å vaske og rense håret i det daglige. En rensesjampo kommer i tillegg og renser håret i dybden, fjerner fett og produkttester uten å tilføre pleiende virkestoffer, og det er nødvendig med balsam etter bruk av disse. Redken Clean Maniac Micellar Shampoo vil fjerne dine produktrester og etterlate et mykt resultat men denne bør IKKE brukes daglig.

 

 Tørrshampoo bestselgere: