Hvilken shampoo skal jeg velge?

01.07.2021 08:00:00
Inspiration

Tips om valg av riktig shampoo, balsam og andre hårprodukter som gir deg en bedre hårdag.

De fleste av oss har hatt en dårlig hårdag, men ofte skyldes dette bruk av feil produkter. Med riktig produkt til nettopp din hårtype er veien til lekre lokker kortere.

Fint og tynt hår

Tynt hår er ofte også fint og rett. Riktige produkter tilfører hold og fylde, slik at du unngår flatt hår. Her er det viktig å velge de riktige produktene som gir volum uten å tynge ned håret.

Pump opp volumet

Vi har en rekke shampooer som ikke bare lover å øke volumet, de leverer også. En fin shampoo for deg er: Kérastase Densifique Bain DensitéProduktet masseres lett inn i fuktig hår og etterlater deg et volum som varer. Produktet støtter og gir fylde til hvert enkelt hårstrå for en fyldigere manke.

Det er viktig at du bruker den tilhørende balsamen for beste mulige resultat, Kérastase Fondant Densité påføres kun i lengdene, deretter skylles produktet godt ut. 

Beskytt håret for varme

For deg som har fint og tynt hår kan det være lurt å unngå at dine varmeverktøy, som krølltang og fønere, i og med at det kan skade håret ditt. Vi har en rekke skånsomme elektriske produkter i butikken som ghd, som er verdt pengene om du retter håret ofte. I tillegg finnes det mange gode varmebeskyttende produkter på markedet. Den varebeskyttende sprayen Kérastase Discipline Spray Fluidissime Kérastase Discipline Spray Fluidissime er en utglattende og varmebeskyttende spray for frizzy hår. Passer for fint og grovt uregjerlig hår.

De er lite som skal til

For deg med tynt hår er det viktig å ikke bruke for mye stylingprodukter for å unngå at håret klapper sammen. Du bør i tillegg velge tørre produkter som spray fremfor skum. En god spray som KMS AddVolum Root and Body Lift er en lett spray som tilfører volum fra røttene, i tillegg er den varmebeskyttende for deg som føner og bruker rettetang. Redken Wind Blown05 er et annet velegnet produkt også denne tilfører fylde, spenst og tekstur, og da også uten å tynge.

Trolig trenger du ikke vaske håret så ofte som du gjør. For å freshe opp håret mellom hårvaskene er en volumgivende tørrshampoo løsningen.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo er en spray av transparent pulver i en målrettet, tilpasset og enkel påføring gjør at håret ser og føles rent og friskt. Tørrshampooen forfrisker håret med en superlett sky av rensende og teksturskapende pulver.Batiste har en rekke tørrsjampoer som er tilpasset de ulike hårfargene slik at også brunetter kan bruke tørrshampoo. Mange kunder bruker nettopp tørrshampoo for å skape volum de dagene ikke håret er nyvasket.

 Du bør unngå dette:

Selv om du har tørt hår, bør du styre unna oljer og produkter som inneholder silikon, noe en del billige shampooer inneholder.

Se vårt utvalg av shampoo for tynt og fint hår

 

Dersom man har tørt hår kan det være lurt å gjenskape fuktbalansen i hvert hårstrå, og det gjør man gjennom å velge riktige produkter. Kérastase Nutritive Bain Magistral produktet tilfører glans og fukt fra rot til spiss og jobber intensivt mot utørket hår. Balsamen som hører til er, Kérastase Nutritive Fondant Magistral.

Ting tar tid

Du synes kanskje det tar laaang tid å føne håret ditt? Kanskje vil tilført fuktighet være løsningen. Kort ned fønetiden med Redken Diamond Oil GlowDry, en lett olje som aktiveres av varme mens du føner og passer alle hårtyper og tilfører god lukt.

Ro ned håret

Mange med tykt hår kan med fordel dempe frizz og løse hårstrå. Spesielt i høst og vinterhalvåret får hår og hud lide av den tørre inneklimaet, og du bør tilføre ekstra fuktighet. Vi fører en rekke sjampoer og balsam som roer håret som KMS-serien TameFrizz.

Etter vask

Kérastase Elixir Ultime passer til alle hårtyper og tilfører håret næring samtidig som produktet beskytter mot ytre påvirkning, Kérastase har en egen olje for farget hår med navn Kérastase Elixir Ultime Colored Hair Oil KMS Tame Frizz De-Frizz Oil er en annen lett olje som trekker raskt inn i håret og bevarer hårets naturlige fuktighet inntil tre dager.

Ikke for deg: 

Tørrshampoo og produkter med alkohol som tørrer ut ytterligere. I tillegg trenger du ikke å tilføre håret mer volum. Styr derfor unna shampoo, og stylingprodukter som gir håret et løft. Du bør også være forsiktig med bruk av stylingsverktøy med varme, slik at du ikke drar ut mer fuktighet av håret enn nødvending.

 Se vårt utvalg av shampoo for tørt hår

Produkter for hår med naturlige bølger og krøller

De fleste misunner de fine krøllene dine. Men du synes kanskje det er vanskelig å holde kontroll på krusen? Heldigvis finnes det mange gode produkter som kan hjelpe deg. Antifrizz-produkter inneholder ofte mye silikon som legger en effektiv demper på ufrivillig krus. For noen blir dette for tungt, og krøllene mister for mye spenst. En del produkter kombinerer lettere silikoner og oljer for å beholde spensten. Disse produktene skal normal påføres vått hår.

 Krøll fra start

Start med å vaske håret med Redken Curvaceous Hi-Foam Shampoo.  Produktet inneholder sukkerkrystaller og Moringaolje for å tilføre og bevare fukte og spent i ditt naturlig krøllete hår. Øk effekten ved å bruke den tilhørende balsamen, Redken Curvaceous Conditioner som er en lett balsam du kan velge om du vil skylle ut eller ei. Redken har i tillegg stylingprodukter i denne serien spesielt utviklet for å få finere krøller.

Se vårt utvalg av shampoo for hår med krøller

Produkter for skadet hår

Har håret ditt fått gjennomgå en rekke behandlinger som bleking, avfarging eller farging? Etter mange behandlinger uten pleie vil håret gjerne bli både tørt, sprøtt og slitt, Extreme-serien til Redken er spesielt utviklet for skadet hår og inneholder proteiner og ceramider som bidrar til sunt hår fra rot til spiss.

Begynn hårpleien med Redken Extreme Shampoo, og fortsett med Redken Extreme Balsam, hvis du i tillegg er flink til å bruke Redken Extreme Strength Builder Plus 1-2 ganger per uke som hårmaske, og lar den virke i 5-15 minutter er du på god vei mot et sunnere hår.

 

Det patenterte og belønnede merket Olaplex har revolusjonert en hel bransje med produkter som reparerer håret etter eller før en kjemisk behandling.  Med produkter for alle hårtyper har det aldri vært enklere å ta vare på håret sitt. Hvis håret ditt trenger intens næring og gjenoppbygging, bør du ta en titt på utvalget fra Olaplex.

Hår som brekker

Hvis du har tørt og slitt hår er gjerne tuppene ekstra slitte, og håret brekker lett. Med hårpleie dedikert til oppgaven, som Redken Extreme Length Sealer, blir veien til langt hår kortere.