Hvordan finne riktig foundationfarge

Inspiration

Hvordan finne riktig foundationfarge

Mange synes det er vanskelig å velge rett farge på foundation. Din naturlige hudtone er et viktig utgangspunkt i jakten etter din makeup-match. Det første du må gjøre er å finne hudens undertone. Undertonen er din medfødte hudfarge hvis man ser bort i fra fregner, pigmentflekker, røde områder, blå ringer med mer. Vi har enten kalde, nøytrale eller varme undertoner i huden, som er vesentlig å ta hensyn til for å finne sminke som ser naturlig ut på deg.

Den enkleste måten å finne din undertone på, er å se på innsiden av håndleddet. Dette området er lite påvirket av sol og andre ytre påkjenninger, og har med derfor fortsatt din naturlige undertone. 

Gul eller rosa?

Ta en titt på blodårene på innsiden av håndleddet. Ser dine blodårer grønnblå ut, har du en gul og varm undertone og kler varme farger, men hvis du derimot har blodårer i toner av blålilla, har du en rosa og kald undertone. En annen måte å finne undertonen er å se hva du kler best av smykker, sølv eller gull. Huskeregelen er at gull er en varm farge og du gå mot gultoner i valg av dekkende produkter, mens sølv er kaldere og du kler produkter som heller mot rosa. Kler du begge dele kan du ta utgangspunkt i at du har nøytral hudtone.

De fleste jenter med skandinavisk hudtype har gul undertone, og veldig mange jenter velger feil. Du må ikke gjøre feilen å velge produktet med finest farge, for de fleste bør bruke gultoner, noe som ikke er pent i konsentrert form.

 

Kalde undertoner
Du får trolig en rødlig brunfarge, blir lett solbrent sommerstid. Med denne hudtypen bør du se etter produkter i farger som har rosa, rød, eller blå base.

Vi guider deg gjennom fargene til bareMinerals BarePro Foundation. 

Porselen – Du er hvit, har gjerne fregner og blir fort solbrent. Huden tenderer mot blålig, grønn eller rosa undertone. Til deg passer produkter som 01 Fair. For en litt mer nøytral fair farge gå for 04 Aspen.

Lys – Du har lys, nordisk hud, og blir ganske lett solbrent, men du får også litt brunfarge sommerstid. Du kan ha nøytral, gul eller rosa undertone i huden din. Til rosa undertone passer trolig fargen 05Sateen eller 06Cashmere.

Medium – Du har en naturlig beige eller gyllen tone, og blir raskere brun i sola enn de fleste. Denne kategorien kan ha en gul, oliven eller nøytral undertone. 11 Natural passer for deg som er i den lysere enden av medium, mens de noe mørkere kan bruke 12 Warm Natural som passer en mer gyllen og solbrun hud.

 

Varm hudtone

De varme hudtypene får årene til å se grønne ut. Du blir raskt brun og får en dyp farge. Disse jentene bør se etter en gylden eller gul base.

Lys brun – Du har kanskje indiske, brasilianske, sør-europeiske eller asiatiske aner, og har en lys brun hud med oliven eller gul undertone. Til deg passer i farger som 16 Sandstone.

Brun – For deg med varm og gyllen hudtone, med undertoner fra grønt til gult eller mot rødt. Til deg er i fargen 19 Toffee en bra match, med sin mørke og varme farge.

Mørk brun – Du har en mørk hudtone, og gjerne en nøytral, gul eller rød undertone. Til deg anbefaler vi 22 Teak27 Espresso26 Chai som inneholder varme og gylne fargetoner.

 

Nøytral hudtone

For de nøytrale damene er det vanskelig å se om blodårene går i grønt eller blått, og sjansen er stor for at du har en oliventonet hudfarge. Du har da en gulgrønn undertone, og denne fargen er dessverre vanskeligst å matche. Et tips er å blande en gultonet foundation ispedd litt rødt. Med dette vil rødtonene nøytralisere det grønne, og du sitter dermed igjen med gultonene.

 

De fleste av oss har ulik hudtone gjennom året. Og trolig trenger du et lysere produkt nå vinterstid enn om sommeren. Så selv om du finner din nye favoritt nå, er det ikke sikkert den er en fulltreffer midtsommers med litt farge i kinnene. 

Her finner du hele utvalget til BareMinerals BarePro foundation.