Hvordan velge riktig bareminerals foundation

21.09.2020 06:40:00
Inspiration

BareMinerals er en bestselger blant våre foundations, og når du har prøvd mineralsminke går du sjelden tilbake. Sortimentet er bredt og består i dag av både flytende, løs og fast foundation som alle er tro til konseptet om å inneholde naturlige ingredienser. Her får du tipsene som tar det beste ut av din bareMinerals foundation.

Hvordan velge rett foundation?

Uansett hvilken foundation du velger er det viktig at huden er renset og fuktet. Ved bruk av styrkende serum og dagkrem vil du få et jevnere resultat som sitter lenger og så lar de gode ingrediensene fra foundation virke på huden din. Her er bareMinerals sine favoritt-komboer. 

bareMinerals Skinlongevity Long Life Herb Serum er kraftfull vegansk hudpleie klinisk bevist å styrke hudbarrieren for daglig å bekjempe skader og redusere synlige aldringstegn. Den er proppfull av mineraler og antioksidanter som beskytter huden mod frie radikaler og jobber aktivt med å reparere cellene så de kan gjøre den viktige jobben med å holde huden frisk og ung.

bareMinerals er en makeup serie med fokus på sunn hud og hudpleie, hvor alle foundations har hudforbedrende egenskaper som både styrker og beskytter huden mot sol og ytre påkjenninger. Foretrekker du flytende, løs eller fast konsistens på din foundation? Det er fordeler og ulemper med alle, men det er din hudtype som bør avgjøre valget ditt. For deg med normal til fet hudtype kan tørr konsistens som løst og fast mineralpudder gjøre underverker med sin absorberende effekt. Produktene fra bareMinerals har en unik evne til å smelte på huden etter påføring, men tørr foundation legger seg likevel utenpå huden, og er derfor også velegnet for en sensitiv hudtype. 

Normal til fet hud:

Original Foundation SPF15 bestselgeren fra bareMinerals Norge, og er en prisvinnende mineralfoundation med 100% mineraler og et naturlig UV-filter SPF15. Her har du et ultralett pulver som omdannes til en krem når den påføres. Foundationen gir lett til full dekning uten å føles hverken tung eller klumpete, og passer til de med normal til fet hud. Her får du en naturlig glødende finish som varer i 8 timer. 

Tørr og/eller moden hud:

Har du derimot en tørr hudtype, eller og du har moden hud som krever litt ekstra fuktighet kan det være en fordel å bruke flyende mineralsminke. Den flytende konsistensen i BarePRO Liquid Foundation tilfører fukt og gir 24 timer med perfekt dekk, og du unngår at linjene blir tydeligere når det samler seg make-up. Så her kan høsten og regnet bare komme for makeupen vil sitte like bra. I tillegg har den fuktighetsgivende egenskaper og papaya enzym som "spiser" opp de døde hudcellene og gir en lett peeling gjennom hele dagen. Dette vil resultere i forbedret hudstruktur også på sikt. Du kan også blande serum i foundationen for en lettere dekk som gløder. Da vil du høste både de pleiende egenskapene til serumet og foundationen.

Uren hud:

For deg med uren hud har bareMinerals utviklet en helt egen serie med hele 11 nyanser, bareMinerals Blemish Remedy Foundation, som et utviklet for å jevne ut, roe ned og redusere akne og store porer. Blemish Rescue Foundation er en lett mineralfoundation som dekker huden skånsomt og minsker synligheten av akne, i tillegg inneholder foundationen 0.5 % salisylsyre, som gir en klarere og sunnere hud. Den inneholder også havreprotein som roer ned huden og gir næring. Pudderfoundationen lar huden puste og gir en byggbar medium-til-full dekk med en naturlig, matt finish som varer hele dagen.

Lett dekk:

For deg som liker en lettere dekk har vi Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30. Denne fargende dagkremen (BB cream) inneholder 30 % vann som gir masse fukt til huden uten at den virker fet på huden. Den har i tillegg solfaktor 30 som er viktig for å beskytte huden godt gjennom hele året. Mineralrike elektrolytter gir energi og ekstra glød samtidig som den har en naturlig fargekorrigering som etterlater huden plettfri og jevn. 

Medium dekk: 

Ønsker du foundation i stift format? bareMinerals sin Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick SPF 25 er langt ifra den gamle, tykke foundation-sticken man kjenner fra andre merker på 90 tallet. Denne er oljefri, dekker godt og har mineralrikt vulkan vann som gir ekstra næring og fukt. Gir medium dekk. Den er så fuktgivende at den fint kan brukes som concealer under øynene uten å stripe seg. Mange velger å skaffe seg denne i flere farger for på en enkel måte konturere huden uten at det blir lag på lag. En tørr hud vil på sikt få en boost av fukt og man blir også beskyttet med solfaktor 25. Utrolig lett å påføre, enten med kost eller direkte på huden.

Mye dekk:

Er du på utkikk etter et dekkende produkt? bareMinerals BarePRO Performance Wear, er et presset pudderfoundation. Kombinert med børsten, bareMinerals Core Coverage Brush vil pudderet gi et dekkende resultat som skjuler eventuelle ujevnheter som for eksempel hyperpigmentering eller andre fargeforskjeller. 

Velg en foundation farge som matcher din hudtone

Det kan være vanskelig å finne rett foundation som ser naturlig ut mot din hud. bareMinerals har mange nyanser i hver foundation, slik at du kan finne den rette for deg og din hudfarge. Et godt tips er å se nærmere på blodårene på innsiden av håndleddet. Dersom dine blodårer ser blågrønne ut, er dette et tegn på at du har en gul og varm undertone i huden, ser du derimot toner av blålilla, har du en rosa og kald undertone. Det viktigste er å velge rett produkt til deg, ikke den foundation som har den fineste fargen på flaska. De fleste jenter med skandinavisk utseende bør nemlig bruke gultone, noe som ikke ser så bra ut dersom du går etter utseendet på innholdet. Les mer om valg av rett foundation farge her.