Hvorfor bruke sminke med SPF?

17.10.2022 22:00:00
Inspiration

Solbeskyttelse i makeup

 

Nå som vårsola endelig begynner å titte frem er det viktig å beskytte huden mot solens skadelige stråler. Solfaktor i form av makeup er lett å påføre i løpet av dagen og man kommer gjerne til der man ikke alltid ville husket å smøre solkrem – som for eksempel rundt øynene.

 

jane iredale har åtte produkter som er godkjent av The Skin Cancer Foundation som daglig beskyttelse mot UV-stråler; Amazing Base® Loose Mineral Powder, PurePressed® Base Mineral Foundation, Glow Time® BB Cream, Dream Tint® Tinted Moisturizer, HandDrink® Hand Cream, Powder-Me SPF® 30 Dry Sunscreen, LipDrink® Lip Balm og Enlighten Plus™ Under Eye Concealer. Disse produktene inneholder titandioksid og er vannresistente i opptil 40 minutter.

Holder det å bruke makeup med solfaktor?

Mineraler som titandioksid gir en fysisk blokkering av UV-strålene ved å opptre som små speil på huden, som reflekterer strålene og fører de bort. Mineralbeskyttelse tilfredsstiller alle krav vi stiller til SPF i dag og mineralenes egenskaper gjør denne beskyttelsen enkel, effektiv og gir et nydelig resultat. Ved å bruke mineralmakeup med solfaktor lar du sminken ta vare på huden din ved å både pleie og beskytte den mot solen. Men gir disse produktene nok beskyttelse? Svaret er ja! Solfaktor i makeup gir solbeskyttelse, men solfiltrene er mindre konsentrerte enn i solkrem og vil ikke vare like lenge. Beskytt deg heller litt ekstra med en solkrem under makeupen og påfør for eksempel Powder-Me SPF 30 Dry Sunscreen, som er solkrem i pudderform, på nytt gjennom dagen.

Hva er SPF?

SPF står for Sun Protection Factor eller solfaktor. Solfaktor er et mål på hvor mye UVB-stråler huden tåler før den begynner å bli rød eller brent. Påfør SPF rikelig og jevnt over både ansikt og kropp ca. 30 minutter før soleksponering og husk alle områdene som ikke dekkes av klær. Påfør igjen ca. annenhver time. Det anbefales å bruke minimum SPF 15 eller høyere med UVA-merking «medium» eller «høy».