Lillashampoo

Inspiration

Shampoo med sjatteringer av blått, lilla og sølv er perfekte når du vil korrigere eller vedlikeholde fargen frisøren gav deg. Men visste du at det er stor forskjell på disse tre produktene? Her får du svarene på hvilken shampoo som passer for deg.

Blondt hår er ikke bare blondt, og det kan være vanskelig å oppnå akkurat den lysningen du ønsker deg. Om du er naturlig blond, har striper, eller helbleket hår, finnes det enkle grep som lar deg justere fargen.

Justering av farge på stripene dine

Dette er veldig vanlig å få gulskjær når du skal lysne håret. I tillegg har kalde sjatteringer vært trendy de siste årene. Mange får panikk når de ser at blekingen blir gul, men heldigvis finnes det håp.

Trolig har du hørt om eller sett shampooflaskene med sølv, lilla eller blått innhold. Men det er IKKE hipp som happ hvilken flaske du velger. De ulike flaskene inneholder nemlig ulike pigmenter som skal jobbe mot misfarging på forskjellig måte. Ikke ulikt concealer har pigmentene forskjellige roller. Vi spør frisørene i Blush Studio om tips rundt bruk av disse.

Kan slike shampooer brukes til å korrigere feilfarging, eller er de kun til vedlikehold?

– Produkter som lilla shampoo kan brukes til små fargekorrigerer for blondt hår, men ellers kun til vedlikehold av farge, forteller frisør Jonas Hyllseth.

Oransje skjær

Når det gjelder oransje skjær, må det enda kaldere tonet til for å jobbe mot de noe varmere fargene. Det er blå shampoo som balanserer oransje toner, slik som Fudge Cool Brunette Blue-Toning Shampoo og Joico Color Balance Blue Shampoo.

 Bruk shampooen til du har oppnådd ønsket resultat. Pigmenteringen sitter i gjennom en runde med vanlig shampoo før du trolig må til med ny runde med de blå pigmentene.

– Det er ikke nødvendig å bruke denne shampooen ved hver hårvask. Det er trolig nok å bruke produktet cirka en gang i uka til du har oppnådd ønsket resultat, forteller frisøren.

Gult skjær

Lilla er motfargen til gult og dersom du vil jobbe med å dempe gult skjær er det lilla shampoo du skal velge. Vi har lilla shampoo der Fudge Clean Blonde Classic Violet og Kérastase Blond Absolu Bain er populære hårvasker hos oss.  Perfekt for deg som vil justere ned gule toner i blonderingen.

– Denne skal brukes ukentlig i tillegg til, og på samme måte, som vanlig shampo. Dersom du ønsker mer effekt kan du la produktet sitte i alt fra 5-30 min, utdyper Hyllseth.

Silver shampoo

Disse flaskene har et helt annet bruksområde og denne har kalde toner og er for deg som vil ha en kald blondering som er grå, sølvaktig. Produkter som Matrix Total Results Color Obsessed, so silver og L´Oréal Professionnel Silver Shampoo er egnet for platinablondt hår og bør ikke brukes dersom du har gulskjær, du vil da oppleve å få en skitten grønnaktig gråfarge, et resultat få ønsker seg.

De som er på jakt etter en større fargeendring bør la produktet virke lenger.
– La gjerne shampooen sitte i 20-30 min om du ønsker litt sølv/gråskjær, utfyller frisør i samme salong, Victoria Eigestad.

Hvilke tips har du til de som er usikre på resultatet?
– Du må gjerne blande inn sølvshampoo med vanlig shampoo for mildere effekt, sier Jonas i Blush Frisører.

Hvem bør ikke bruke sølvshampoo?

– Hvis håret er overbleket bør må man være ytterst forsiktig med bruk av slike shampooer. Produktet passer heller ikke for de som ønsker et varmt resultat, avslutter Hyllseth.

Slitt hår? – vi har løsningen

Dersom håret ditt er slitt og overbleket bør du bruke pleiende produkter i tillegg. For å få liv i håret igjen er Olaplex No3 Hair Protector en ny og populær hårpleieserie som tar bort tyggis-følelsen i bleket hår. Kérastase Resistance Masque er også å anbefale, dette er en velgjørende klassisk hårkur som bygger opp slitt hår som knekker. Husk å avslutte med balsam for å lukke skjellaget etter hårkuren.