Ny sesong - Ny hudpleie

14.02.2022 23:00:00
Inspiration

Ny sesong - Ny hudpleie

Denne våren har vi hatt ekstra god tid til å rydde, vaske og få det rundt oss til å skinne. Nå er det huden sin tur. Med ny sesong bør man vurdere om deler av hudpleierutinen skal byttes ut, og gå til innkjøp av produkter tilpasset sommerens vær og varme temperaturer. Rike kremer byttes ut til fordel for fukt og solfaktor. Men uansett hvilke produkter vi bruker, kan ikke huden vår dra full nytte av disse før den er i optimal tilstand. Bli med og gjør huden sommerklar!

Rens

En god rens er viktig for å fjerne alle spor av sminke, forurensning og urenheter. Det å ha en ren hud før andre produkter påføres er viktig, så rens huden både morgen og kveld med sirkulære bevegelser, og skyll med lunkent vann. 

Ønsker du en såpefri, flytende rens er Caudalie Instant Foaming Cleanser noe for deg. Rensen omdannes til et magisk, luftig skum når du blander med vann. Denne er perfekt for kombinert og sensitiv hud, og brukes både morgen og kveld.

Det veganvennlige renseskummet fra Elemis er fullstappet med fermenterte Superfoods og naturlige rensestoffer fra oliven og mango, og gir huden din en skikkerlig boost. Elemis Superfood Cica Calm Cleansing Foam er et beroligende renseproduktet som lett fjerner alle spor av urenheter, og etterlater huden myk, ren og frisk. Cica og Prebiotika bidrar til å balansere og beskytte huden, og gjør også at rensen også er idéell for sensitiv hud.  

Den kjente Special Cleansing Gel'en fra Dermalogica er en såpefri, skummende rensegelé for alle hudtilstander. Rensen ivaretar hudens naturlige fuktbalanse, og med beroligende sitronmelisse og lavendelekstrakt roer den huden, mens naturlig såpeurt skånsomt fjerner smuss og urenheter. Perfekt for en frisk følelse om våren!

Poreless serien til bareMinerals jobber med å redusere synlighet av porer. Poreless Clay Cleanser er en kremete leirerens som renser godt i porene og reduserer overflødig olje for et sunt utseende. Rensen er rik på eksfolierende syrer fra superfrukter og næringsrik prebiotika, som renser mildt i dybden. Med tre enkle trinn - rensen, Exfoliating Essence og Oil-Free Moisturizer, vil huden vil se jevnere og glattere ut, og synligheten av porene blir redusert.

Eksfoilering og maske

Ettersom kulden slipper taket, solen står høyere og været er varmere, bør vi skifte hudpleien slik vi gjør med garderoben. Og det første vi må kvitte oss med er vinterstøvet. Døde hudceller har en evne til å hope seg opp, huden ser blek ut og fuktpleie gir ikke maksimal effekt. Dersom vi nå ønsker oss en jevn og fin brunfarge er en god peeling et must.

En super nyhet denne våren er Filorga Scrub & Detox. Dette er et peelingprodukt med dobbel eksfoliering og dobbel dyprens. Vulkansk magma og enzymer fra papaya gir en dyp, men samtidig en skånsom fjerning av alle døde hudceller. Aktivt kull og polyfenoler hjelper avfallshåndteringen i cellene, renser i dybden og etterlater huden silkemyk. Peelingen inneholder i tillegg niacinamide; betennelsesdempende, fuktgivende, beroligende. Perfekt for sart, stresset, rødmende hud.

Ønsker du å gi ny glød til et livløst ansikt og dekolletasje har vi Löwengrip Purify My Skin – Facial Scrub. Den optimale kombinasjonen av små og store korn laget av silisium og cellulose når fram til alle partier i ansiktet som gjør at skrubben fremmer hudens egen cellefornyelse og gir ny energi til gusten hud. 

Bruk natten til å gjøre underverker. Elemis Peptide4 Overnight Radiance Peel er en natt-peeling som eksfolierer og fjerner døde hudceller, samtidig som den fyller opp huden med fuktighet mens du sover. En silkemyk melkeaktig behandling som er skånsom nok til å brukes hver natt! Du våkner opp med en klar, jevn og glatt hudoverflate.

Blå ringer under rundt øynene? Matis Hyalushot-Eyes er en høyabsorberende biocellulosemaske for øyepartiet med umiddelbar virkning på mørke ringer, poser, kråketær og slapp hud. Produktet er utviklet for den tynne sarte huden rundt øyepartiet og gir et strålende blikk med ny livsgnist!  Som et ekstra hudlag frigis de aktive ingrediensene fra masken inn i hudens dybde. Denne kan du bruke før en spesiell anledning,  eller i 5 sammenhengende dager for en booster effekt.

Serum/ampuller

Hvis du virkelig vil ha effekt av hudpleierutinen din, er det lurt å legge til et serum. Serum er tyntflytende, og trekker lenger ned i huden enn en krem, som legger seg på hudoverflaten. Vi kaller det selve motoren i hupleierutinen, og du kan velge ulike serum ut fra ønsket effekt. Man påfører serum på nyrenset hud, før du smører på fuktighetskremen din. Bruk det gjerne både morgen og kveld.

Biotherm sin stjerneingrediens Life Plankton™ er spesielt kjent for sine regenererende egenskaper. Denne organismen inngår i alle Biotherm sine hudpleieprodukter, men den høyeste konsentrasjonen finner du i Biotherm sin nye Life Plankton H.A Ampoules og Life Plankton Elixir. Perfekt som prep til din nye rutine, bruker du apullene ser du en forandring i spenst, fukt og jevnhet i huden allerede etter 8 dager. Life Plankton Elixir er ypperlig til å opprettholde denne hudens spenst etter at ampullekuren er over. 

Sensai Absolute Silk Micro Mousse Treatment har en lett mousse konsistens som etterlater huden silkemyk, fuktet og glødene, med færre fine linjer. Moussen inneholder Koishimaru Silk Royal og mikrokarbonerte bobler. De små boblene, som er mindre enn porene, trekker ned og sørger for rikelig med fukt til huden. Denne er det perfekte første steget i din fuktrutine for glød og anti-age!

For å lysne, stramme opp og redusere fine linjer, er serumet BioLumin-C fra Dermalogica noe for deg. Serumet styker huden mot sol, og er derfor en perfekt partner til solkremen. C-vitaminen kombinert med peptid og fruktsyre (AHA), sørger for en jevnere, strammere og mer glødende hud.

Har du ujevn hudtone og pigmentering finnes det gode serum som er effektive og gir en naturlig "anti-dark spot" effekt. Caudalie Vinoperfect er et oljefritt, lysende serum som inneholder viniferine, en ingrediens som er 62 ganger sterkere enn c-vitamin, og som ofte brukes mot pigmentering og ujevnt hudtone. Serumet passer for alle som ønsker en jevn hudtone og vakker glød, og det anbefales å bruke en dagkrem med høy SPF i tillegg hvis du har utfordringer med pigmentering. 

I vår- og sommersesongen er det viktig med ekstra fukt da soling kan medføre opptil 90% fukttap i huden. Filorga Hydra-Hyal er et fuktserum som inneholder hele fire typer hyalyronsyre som gjør at huden blir plumpet og ser naturlig frisk ut. I tillegg har huden på denne måten fått et godt lager med fukt, noe som er ytterst viktig når man skal sole seg. Det kan være smart å bruke Hydra-Hyal under solkrem.

Har du dårlig tid på morgenen, kan et serum som funker over natten være noe for deg. Peptide4 Antioxidant Hydra-Serumet fra Elemis er et luksuriøst serum som gir en boost av antioksidanter og fuktighet, samtidig som det forbedrer hudens naturlige forsvar mot de negative effektene av hverdagens miljøforurensninger. Serumet er Ideell for trett, overbelastet hud, og avdekker en strålende, uthvilt og balansert hud. 

Dagkrem

I vår- og sommermånedene er det godt å ha en dagkrem som fukter mye, men som ikke blir for fet på huden. Vi anbefaler en dagkrem med SPF eller solkrem utenpå, slik at man er godt beskyttet for skadelige UV stråler – både når solen er fremme, og når det er overskyet. 

En av SENSAI sine favoritter, Sensai Advanced Day Cream SPF 30, er oppdatert med ny formel og høyere SPF. Anti-age dagkremen har plantebaserte ingredienser og er formulert med Koishimaru Silk EX og Advanced CPX Vital Extract. Dagkremen beskytter huden mot ekstern påvirkning mens aldringstegn blir adressert. Kremen har en nydelig konsistens og lett skimmer for ekstra glød.

Sliter du med tørr hud og pigmentflekker i sommermånedene, er Blue Therapy Multi-Defender SPF25 perfekt da den forebygger og bekjemper pigmentflekker, rynker og manglende fylde, i tillegg til å inneholde SPF25. Dagkremen gjør at huden vil kjennes jevnere, fastere og sunnere.

Den fuktighetsgivende dagkremen fra bareMinerals Pureness reduserer rødhet og sensitivtet. Denne lette, veganske dagkremen er ren og skånsom mot de med sensitiv hud, og inneholder kokos og kaktusfrukt. Kokosvann og kokosmelk bidrar til å fukte og berolige, mens kaktusfrukt bidrar til å reduserer synlig rødhet, hvilket gir deg hud som både ser sunn ut og føles sunn. Pureness Skincare Collection tilbyr en løsning til alle som etterspør mild og effektiv hudpleie og har en matchende ansiktsrens. 

Husk øynene! Matis Relax-Eyes Øyekrem gir energi til øyepartiet og et våkent blikk. Relax-Eyes demper synlige tegn på tretthet ved å reduserer mørke ringer og poser under øynene. Kremen duser i tillegg ut mimikklinjer og fine tørrhetslinjer. Tips: Plasser den luftfrie flasken i kjøleskapet for ytterligere effekt på posene.

Solfaktor og selvbruning

Å få den ekstra gløden sier vel ingen nei takk til, og det er mange muligheter for å få den vårlige gløden.

Ønsker du å bygge en gradvis jevn og naturlig gyllenbrun tone, kan self-tan drops være tingen. Löwengrip Luminous Bronze er konsentrerte brun-uten-sol-dråper som blandes med den din ansiktskrem. De energigivende og utjevnende ingrediensene gjør at huden får en jevn og naturlig glød, uten skadelig påvirkning fra solen, og gjør det enkelt for deg å tilpasse fargeintensiteten og resultatet.

Ønsker du en god BB krem med solfaktor, kan vi anbefale Jane Iredale Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream SPF25. BB kremen gir en godt dekkende, flytende konsistens som er drøy i bruk. I tillegg til å beskytte huden mot solen, minimerer den porer, jevner hudtonen og gir en fin glød til tørr eller gusten hud. Tips: Jane Iredale har også leppepomade med solfaktor.

Prisma Protect SPF30 fra Dermalogica er den ultimate multitaskeren om våren - her får du avansert fuktighetskrem og solkrem i ett! Den beskytter huden mot både solstråler, frie radikaler og forurensning, samtidig som den gir masse glød og fukt. Kremen sørger for å holde huden godt fuktet gjennom hele dagen. 

 

Solkrem til ansiktet

Caudalie Anti-Wrikle Face Suncare passer til de som ønsker å beskytte huden mot farlig stråling fra solen, og likevel få en sunn, og lekker brunfarge. Kremen bekjemper linjer og rynker samtidig som beskytter mot UV stråler. Solkremen er også snill mot naturen.

Nye Waterlover Sun Milk SPF50 fra Biotherm gir ekstra beskyttelse til både ansikt og kropp. Denne solkremserien har miljøtestede solfiltre og en biologisk nedbrytbar formulering som skal skåne organismene i havet. I tillegg har den en mer miljøvennlig plastemballasje - en solkrem som er like snill mot havet som mot huden. 

Rudolph Care Sun Face Cream er en økologisk solkrem med hudpleiende ingredienser. Produktet har en lett konsistens som ikke farger av, virker fettete eller klissete. Solkremen forebygger aldring med antioksidanter fra havtorn.  Rudolph Sun oppfyller EUs anbefalinger om optimal UVA- og UVB- beskyttelse, og inneholder fem effektive kjemiske solfiltre, som alle er godkjent av det nordiske Svanemerket

Den nye solkremen til Decléor er beriket med naturlig aloe vera, profesjonelt blandet med UVA- og UVB filtre. Aloe Vera Sun Face Fluid SPF 30 gir ansiktet en naturlig brunfarge og inneholder botanisk sesam- og macadamia olje for å gi effektiv beskyttelse mot de skadelige virkningene av solen. Huden blir øyeblikkelig beskyttet og føles fuktet hele dagen. 

Ser du etter en after sun tilpasset ansiktet, er Babor After Sun ampullene helt rå. Ampullene inneholder en hurtigabsorberende og svalende væske som har direkte effekt på ansikt og andre sensitive og stressede områder. Den roer umiddelbart huden etter opphold i solen, og fjerner stramhetsfølelsen. Her får du et produkt som lindrer solbrent hud og styrker hudens motstandskraft og regenerering etter soleksponering. 

God sommer!