Pukka Te

Inspiration

Pukka – te som gir velvære for kropp og sinn

Pukka er et unikt utvalg te og kosttilskudd i lekre innpakninger. Produktene er nøye sammensatt av økologiske og naturlige ingredienser, dyrket på naturens premisser.

Te-eventyret startet i 2001 da Sebastian Pole og Tim Westwell hadde en visjon om å dele sin kunnskap om urter gjennom bærekraftig helsekost og te. Resultatet ble te-suksessen Pukka som er produsert etter den indiske læren om kroppstyper (Ayurveda).

En smak av naturen
Hele te-sortimentet fra Pukka er sertifisert «Fair for Life». Dette innebærer at verdikjeden er gjennomgått i sømmene slik at du kan nyte en deilig kopp te med god samvittighet. Med andre ord er alle ingrediensene etiske og bærekraftig produsert, og gir deg en herlig blanding av det beste naturen har å by på. Pukka har som visjon å gi positive ringvirkninger til mennesker, planter og planeten, og benytter FairWild-ingredienser så langt det lar seg gjøre. Selskapet er i tillegg medlem av «For the Planet», som innebærer at én prosent av salgsinntektene går til miljøforkjempende formål.

Om Ayurveda
Pukka er laget ut i fra Ayurveda-filosofien. Ayurveda er sanskrit og betyr «lære om livet», og ifølge den indiske helsefilosofien deles mennesker inn i tre kroppstyper (doshas): vata, pitta eller kapha. Ayurveda-tilhengere mener det er utvalgte urter som passer spesielt for din dosha og som ivaretar din vitale energi. Med valg av riktige produkter kan din vata komme i en bedre balanse, og du vil ifølge Ayurveda oppleve ro, bedre søvnkvalitet, sunn fordøyelse med mer.

Helsebringende te med god smak
Influensaen herjer vinterstid og kuldegradene tilsier at man gjerne skulle hatt noe varmt i koppen. Da er det ikke negativt om innholdet i koppen i tillegg gir en boost til immunforsvaret. Ifølge læren om Ayurveda kan urter styrke immunforsvaret, slik at du bygger opp et forsvar mot hele vinterens ulumskheter.

Visste du at te kan bidra til bedre helse? Alle Pukkas teposer er fylt med nøye sammensatte urter og for å gi deg en helsebringende effekt, uansett om du ønsker å rense kroppen eller trenger å tilføre energi.

Rens kroppen med te
Det er perioder av året der man ikke nødvendigvis spiser eller lever etter læreboka. Som for eksempel julesesongen ofte er for nordmenn. En rens av kroppen etter en usunn periode kan ha helt klare helsemessige fordeler. Ofte vil lever og tarmer ha glede av tedrikking.

Hva konkret er så bra med te? Vi gir deg noen fordeler med te, kort fortalt:

- Te er rikt på antioksidanter, som er en viktig brikke for god helse.
- Te inneholder flavonoider, som bryter ned fett i blodet og minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer. 
- Grønn te reduserer fettopptaket fra maten.
- Te er veksthemmende mot bakterier i munnhulen, som gir færre hull, og mindre tannrelatert ubehag.

 

Kort om te

Grønn te: Smaksrik, populær og rik på antioksidanter. Te som skal være bra mot diabetes, nyresykdom, Alzheimers og benskjørhet.

Rooibos: Inneholder mineraler som jern, kobber, sink, kalsium og magnesium. Teen har god virkning mot allergisymptomer, samt skal den være soppdrepende og antibakteriell. God for bedre søvn og mot hodepine.

Ingefærte: Gir en boost til immunforsvaret, og virker dempende mot betennelse og slim når influensaen har gjort sitt inntog.

Kamillete: Perfekt te før leggetid, i tillegg til at den styrker immunforsvaret og demper betennelse, muskelkramper og mageproblemer.

Våre te-typer
All te stammer fra samme plantetype, men måten planten dyrkes, plukkes og foredles er avgjørende for hvilken helsebringende effekt, og ikke minst hvilken smak, tetypen har. I tillegg finnes det fruktte, Rooibos og urtete som strengt tatt ikke er te.

Pukka deler sine produkter inn i såkalte familier som alle er utviklet for å være de perfekte urtedrikkene. Ikke bare skal Pukka være velsmakende, de er også laget for å vekke sansene dine.

 

Godt for kroppen

I denne tefamilien finner du te som inneholder ingredienser som er spesielt velgjørende for kroppen. Dette er te som:

Den perfekte smaksopplevelse


Her finner du tetypene med urter som er nøye satt sammen for smakens skyld og som gir delikate, velsmakende drikker. Her finner du te-sortene:

Grønn Te revolusjon


I denne kategorien finner du økologisk, grønn-te som er smaktilsatt med naturens beste råvarer.  Her ser du vårt utvalg grønn te:

Sorte spesialiteter


Her finner du te som er dyrket frem under ideelle forhold som hele blader etter Fairtrade-standard. Dette er utvalget:

Superfruktig Te

I denne familien finner du våre fruktige teer som er rike på fruktsmak og farge. Frukten er tørket møysommelig og sakte for å bevare smak og farge helt frem til tekoppen. Vår frukt-te:

Te Spesialiteter


Her finner du en samling av våre prisvinnere. En perfekt måte å finne din nye favoritt blant: Elderberry & Echinacea, Lemon, Ginger & Manuka Honey, Night Time, Three Mint og Detox