Selvbruning Steg-for-steg

14.03.2022 23:00:00
Inspiration

Få den perfekte sommerfargen – Enkle tips til en vellykket selvbruning

Selvbruning er en trygg og effektiv måte å bli brun på, året rundt! Få en naturlig glød, og ved å gjøre de riktige forberedel­sene kan du få en jevn og fin brunfarge som varer lengre. Det er greit å tenke gjennom hvilket resultat du vil ha. Ønsker du mye farge som etter en sydentur, velg en mørkere fargenyanse. Vil du heller ha en gyllen farge, velg en medium farge. Om du er av de som ønsker litt farge, men ikke vil at det skal se ut som du har jukset deg til den, kan gradvis selvbruning være noe for deg. Har du tørr eller moden huden anbefaler vi lotion, for normal hud er mousse et flott alternativ. Mousse anbefales også til nybegynnere, da det er enklere å få et jevnt resultat. I korte trekk så er det tre steg du bør følge for å oppnå det beste resultatet: forberedelse, påføring og vedlikehold.

Se anbefalt selvbruning for ansikt og kropp nederst i guiden!

STEG FOR STEG

1. Forberedelse

En av hemmelighetene bak en jevn tan er det du gjør dagen før påføring. Tørr eller flassete hud vil gi et ujevnt resultat, noe som ingen ønsker, så skru opp varmen i dusjen og gi huden en god skrubb med en skrubbe-vott eller en bodyskrubb. Har du rester etter gammen self tan kan dette også fjernes med en Tan Eraser.

* Unngå å bruke dusjsåper eller fuktighetskremer som inneholder olje, da dette kan skape unødvendig barriere på huden og hindre selvbruningen i å feste seg optimalt.

* Hårfjerning og peeling bør gjøres 24 timer før påføring. Dette gjelder ansikt så vel som kroppen. Vær nøye med peeling på ekstra tørre områder som albuer, knær og føtter.

2. Påføring

Ca 1 time før du setter i gang med selvbruningen er det være lurt å bruke en body lotion eller fuktighetskrem på partier man lett kan bli tørr, som f.eks kinn, albuer, ankler, hender og knær. For best resultat, bruk en påføringshanske som Gold Tanning Mitt, for å påføre produktet som gjør det enklere, og gir et jevnere og finere reslutat. Den beskytter også håndflatene fra misfarge og skjolder.

Påfør en mengde skum på størrelse med en tennisball (holder til litt mer enn en arm eller ett ben), eller en dæsj av selvbruningskremen på påføringsvotten og påfør med jevne, sirkulerende bevegelser. Ta deg god tid og ta kroppsdel for kroppsdel. For hender og områder som albuer, knær og føtter, bruk det du har igjen i votten og gå lett over. Gå så over med en lett fuktet klut for å fjerne overflødig farge. Husk neglebåndene også.

* La produktet virke så lenge som mulig, helst over natten. En god tommelfingerregel er å vente minst 8 timer før du dusjer av guidefargen. Jo lenger du venter, jo bedre fester fargen seg. Etter dusjen, klapp deg tørr med et håndkle, ikke dra. Sov gjerne i pysjamas første natten og ikke legg deg i ditt fineste hvite sengetøy.

3. Slik vedlikeholder du fargen

For å vedlikeholde og opprettholde brunfargen best mulig, om det så er etter bruk av selvbruning, solbad eller spraytan, er det viktig at du fukter og nærer huden daglig med bodylotion. Falmer fargen kan du bruke en gradual tanning krem, som utvikler fargen over tid. Du kan også re-smøre deg med selvbruning etter 3 dager for å freshe opp fargen. OBS! Selv om du nå har fått en flott farge, så har selvbruning eller spraytan ingen UV-beskyttelse. HUSK alltid solfaktor!

Selvbruning:

St.tropez mest ikoniske, langvarige selvbruning, Watermelon Infusion Brozing Mousse, gir opptil 10-dagers brunfarge. Bronzing moussen har en fantastisk vannmelon lukt, er lett å påføre og gir et naturlig resultat med medium gyllen brunfarge.

Clarins Self Tanning Milky-Lotion er en selvbruningskrem for både ansikt og kropp, med en lett gelé-konsistens som trekker raskt inn i huden og virker ikke klebrig. Geléen inneholder økologisk Aloe Vera-ekstrakt som nærer og gir huden fuktighet, samtidig som du får et glødende og solkysset resultat. Ekstra tips; Fin å bruke som selvbruner til ansiktet. La den sitte på 4-6 timer, eller over natten før du vasker den av.

Bondi Sands Dark foam er merkets globale bestselgende selvbruning og en uslåelig klassiker. Ønsker du 2.0 versjonen har Aero Dark raskere utvikling og gir en dypere farge. 

Ønsker du en ultra mørk og dyp farge? St.tropez Extra Dark er deres dypeste og mørkeste farge hittil. Du kan selv bestemme om du skyller av overflødig guide farge etter 4 timer for en dyp farge, eller etter 8 timer for en ultra mørk og dyp solbrunfarge. Denne selvbruningsmoussen er også vegansk og hurtigtørkende. 

For ansiktet:

Ønsker du en gradvis glød eller har dårlig tid? Vil du ha en glød for kveldens festligheter og ikke har rukket å bruke selvbruning, finnes det alltid en løsning. Askepottkremene til Vita Liberata, Body Blur Instant Skin, har BB-cream egenskaper. De gir deg en nydelig glød og strålende ut­seende, samt at de dekker ujevnheter. Vaskes enkelt bort etter kveldens festligheter. Bestselgerne er Latte Light og Latte.

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster. Disse bestselgende selvbruningsdråpene gir deg glød på 1-2-3! Dråpene blandes inn i din daglige fuktighetskrem enten på morgenen eller kvelden, og du kan bygge brunfargen opp ved påføring hver dag til ønsket resultat. Huden får en naturlig glød som varer.  Fås både til kropp og ansikt. Psst! Bland 3-5 dråper inn i After Sun for en ekstra glød etter en lang dag i solen.

St.Tropez Purity Vitamins Mist Self Tan er en brozer mist som gir deg en fantastisk gylden og jevn farge med en tropisk duft som løfter humøret. Misten er enkel å påføre og gir fukt i opptil 72 timer. Spray på og glød etter kun 3 timer, og påfør flere lag dersom du ønsker en dypere farge. Misten er også beriket med vitamin C og D. 

Andre alternativer:

Trystal Mineral Bronzer er et luksuriøst solpudder i silkefor­mel som gir en fantastisk glød og naturlig finish uten skim­mer. Den er godt pigmentert, slik at huden oppfattes brun og gyllen.

Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil. Gir deg en jevn og perfekt bronsenyanse som gir glød fra innsiden. beriket med den friske duften av kokosnøtt og med fuktgivende arganolje.

Clarins Self Tanning Milky Lotion er en selvbruningskrem med ekstrakt fra fiken, som både gir huden en glødende brunfarge og gir godt med fukt og næring som varer i hele 24 timer. Sliter du med en tørr hud, vil dette være selvbruningskremen for deg! Kremen er hvit med en kremet konsistens, og dufter herlig av fiken.

St.Tropez Everyday Gradual Tan Body er en gradual tan bodylotion med ny duft av vannmelon og inneholder hyaluronsyre og Vitam E. Påføres så mange ganger man ønsker til oppnådd effekt!

 

Tips: Husk å alltid bruk en påføringshanske ved påføring, både til ansiktet og til kroppen, da vil du få en lettere påføring og unngå et ujevnt resultat