Snarveien til ny hud

17.08.2022 22:00:00
Inspiration

Snarveien til ny hud

Serum og ampuller fra Babor

Serum og ampuller er selve ryggraden i Babors hudpleieunivers. Det er her de aktive ingrediensene virkelig får vist sin effekt. De penetrerer dypt ned i huden, der signalstoffene bidrar til å endre cellestrukturen på en helt annen måte enn hva du oppnår med en krem – som er mest ment for å beskytte huden. Skal du investere i bare ett aktivt hudpleieprodukt anbefaler vi at du heller kjøper et godt serum og bruker en rimeligere krem oppå enn å bruke bare en god krem alene – serum har større effekt enn mange tror.

Bruk av serum og ampuller gir raskt synlige resultater. Flere av ampullene har dessuten umiddelbar effekt. Tre ukers bruk av serum eller ampuller under en krem tilsvarer fire måneders bruk av en god krem alene.

Babor var først ute med å utvikle ampuller for spesifikke konsentrater. Forskning og kontinuerlig utvikling av produktene har gjort Babor til markedsleder i dette segmentet. Konsentratene er pakket med kraft som gir øyeblikkelig, synlig effekt. De er usedvanlig godt tolerert, og består av høykonsentrerte aktive ingredienser som passer enhver hudtype og hudtilstand.

For å få best mulig virkning av serum og ampuller er det viktig å vite hvordan de fungerer og hvorfor de er så effektive. Anne Cole Arnesen er hudterapeut og trener i Babor, og reiser landet rundt for å kurse hudpleiere i bruk av Babors produkter. Her besvarer Anne noen av spørsmålene kunder pleier å stille om bruk av serum og ampuller:

Hvorfor trenger jeg et eget konsentrat i tillegg til ansiktskremen?

– Kort oppsummert: Hvis du ønsker et raskere og bedre resultat bør du har et konsentrat under ansiktskremen. Konsentratet jobber dypere i huden, mens kremen beskytter mot ytre påvirkninger.

En god krem alene tar opptil fire måneder før den gir effekt på huden. Ved bruk av serum og krem sammen kan du se en effekt etter bare tre uker.

Kremens viktigste funksjon er å ligge på huden og beskytte. Kremen beskytter mot vær og vind, forurensning, frie radikaler og UV-stråler og jobber på det øverste hudlaget. Jeg har ikke hørt om en krem som inneholder mer enn 19 prosent aktive ingredienser som penetrerer ned i huden.

Et serum eller ampulle har opptil 70-80 prosent aktive stoffer som på grunn av molekylstørrelse og konsistens trenger lenger ned og kan jobbe dypere i huden.

Hva er forskjellen på serum og ampuller?

– Serum er et konsentrat av aktive ingredienser som jobber dypt nede i huden. De kommer ofte i flasker med pumpe eller pipette.

Babors glassampuller leverer raskt resultater du kan se og føle. 2 ml av disse konsentrerte virkestoffene inneholder aktive ingredienser basert på mer enn 60 års forskning, med lettpenetrerende ingredienser som er mer effektive enn noe annet vi kjenner til.

Glass er stabilt og hindrer tilførsel av oksygen, derfor slipper man å tilføre så mange konserveringsmidler i ampullene og innholdet er enda mer konsentrert.

Men glass er så upraktisk – jeg er redd for å skjære meg

– Glass er upraktisk, men likevel det beste på grunn av stabiliteten. Bruk av glassampuller kommer fra legemiddelindustrien. Plastikk er ikke stabilt, og kan gi fra seg giftstoffer. En glassampulle kan bevare innholdet i mange år. Bruk Kleenex eller bruk den medfølgende hylsen rundt ampullen før du knekker av toppen, så unngår du å skjære deg.

 

Ampullen inneholder mer enn jeg trenger til én påføring. Kan jeg spare resten til dagen etter?

– Nettopp fordi man ved bruk av glassampuller ikke trenger så mye konserveringsmidler, er det viktig at alt innholdet brukes med det samme ampullen åpnes. Det er meningen at huden skal mettes av konsentrerte aktive ingredienser, og produktet klappes inn i huden. Påfør på ansikt, hals og bryst. Har du noe til overs så sørg for at huden på hendene også får sitt. Det er bortkastede penger å spare halvparten av innholdet i en åpnet ampulle. Da fordufter de aktive ingrediensene og huden får ikke den samme mengden aktive ingredienser som var meningen.

Er serum og ampuller like effektive?

– Begge deler inneholder høykonsentrerte virkestoffer, men innholdet i en ampulle er enda mer konsentrert enn det som kommer i pumpeflaske eller med pipette, nettopp fordi glasset er stabilt og lufttett. Begge deler har en molekylstørrelse og konsistens som gjør at hele 70–80 prosent av de aktive virkestoffene absorberes dypt ned i huden der de jobber aktivt med å forbedre og regenerere hudens tilstand og struktur – enten målet er å tilføre fukt, roe ned eller gi kollagenproduksjonen et boost. Det finnes serum og ampuller for alle hudtyper og hudtilstander.

Kan de aktive ingrediensene endre hudens arvestoffer?

– Ja, det er dette som kalles epigenetikk. Signalstoffene i de små molekylene kan skru av og på gener – eller arvestoffer – i hudcellene. Miljø og livsstil akselererer hudaldring langt utover hva ditt eget DNA dikterer. Forskning viser at over 50 prosent av synlige aldringstegn skyldes miljø, som inkluderer blant annet sol, forurensning, klima, søvn, diett og stress.

Genetisk aktivitet kan faktisk kontrolleres, enten det skjer ved livsstil, kosthold eller av aktive stoffer som tilføres kroppen eller huden.

Hva bør jeg tenke på før jeg begynner med serum eller tar en ampullekur?

– Om vinteren er luften i Norge tørr. Fyring samt store temperaturforskjeller inne og ute krever mye av huden. Å tørke ut huden mye kan gi rynker, og de er det ikke lett å fjerne.

Det nytter ikke å stikke en gjødselpinne i knusktørr jord og håpe at planten skal trekke til seg næring. Jorden må være gjennomfuktet først. Det samme gjelder huden. For at de aktive ingrediensene i serum og ampuller skal ha best mulig effekt, må huden ha tilstrekkelig med fuktighet. Derfor anbefaler vi at du starter med en fuktighetskur over flere dager som metter huden før du tilfører andre aktive signalstoffer.

I tillegg til fukt er det viktig å ha på plass en god daglig hudpleierutine. Før påføring bør huden være grundig renset og peelet slik at de aktive virkestoffene får trekke ned i huden og ikke bare blir liggende oppå døde hudceller.

Kommer huden min til å reagere på de aktive virkestoffene?

– En annen grunn til at huden må være godt forberedt og gjennomfuktet, er at den da tåler de aktive ingrediensene bedre.

Å rense huden hver dag er svært viktig. Mange som ikke renser får urenheter som ligger under huden som små kuler. Dette må ut, og dessverre kommer det ofte opp i form av små kviser når du begynner å rense og pleie huden med aktive stoffer. Dette er helt naturlig. Derfor er det så viktig å få god informasjon av en hudterapeut, slik at du vet hva du kan forvente deg.

Kan jeg bruke ampuller hver dag?

– Ampullene gir umiddelbar effekt og man blir fort avhengig av den luksuriøse følelsen på huden. Om jeg hadde hatt råd ville jeg brukt to ampuller hver dag – en morgen og en kveld! Men det blir kostbart i lengden. Et serum på 30 ml varer i 5-6 uker, og er rimeligere å bruke hverdagen. Bruk heller ampullene slik de er ment: som en kur når huden har behov for en ekstra boost, når den er sliten eller i forkant av en spesiell anledning der du har lyst til å gløde litt ekstra.

 

Babor har i fast sortiment 16 ulike ampuller som passer for forskjellige hudtyper og hudtilstander. De finnes i pakker på 7 og brukes som en kur.

Benytt anledningen til å kjøpe ampuller også når Babors populære jul- og påskekalenderne er i salg. Anne Cole Arnesen har selv kjøpt seks julekalendere til seg selv i år.

Julekalenderen består av Babors 24-dagers intensive ampulle-behandling som gir huden din de verdifulle aktive ingrediensene den trenger for å regenerere, beskytte og pleie huden. Den intensive kuren begynner med grundig fuktighetspleie av huden. Kalenderen er lagt opp til å brukes som en kur i 24 dager, men kan også fint brukes periodevis hvis man ønsker det. Det er selvfølgelig 24 ampuller i kalenderen, med hele 10 forskjellige virkningsfulle ampuller.