Test av tørrshampoo

Inspiration

Tørrshampoo har kommet for å bli, og produktutvalget er bredt. For å hjelpe deg i valg av rett produkt har vi gjennomført en test av tørrshampooer.

I vår test fikk panelet prøve ni ulike tørrshampooer i forskjellige prisklasser. Hver testperson fikk beskjed om å prøve produktene flere ganger for å se om  de fungerte like bra dag to. Her kan du lese hvilken shampoo som ble testvinner.

Lukten av rent hår

De fleste av våre testpersoner oppgav at flere av produktene hadde for sterk lukt. Redken Pillow Proof Extender og Matrix Total Results Pink Miracle kommer derimot godt ut blant majoriteten av testerne. En av testerne beskriver lukten på førstnevnte Redken-produkt som: «Behagelig lite lukt og samtidig fresh og god».

Se hele vårt utvalg av tørrshampoo.

Volum med tørrhampoo

Holder produktet det den lover – eller klapper håret sammen etter kort tid? Det er selvsagt ulike preferanser og behov blant våre testpersoner på grunn av forskjellig hårtype og frisyre, men likevel er det noen produkter som skiller seg positivt ut i testen. L`Oréal Professionnel Morning After Dust står positivt frem som et produkt som gir volum og som i tillegg holder dagen ut.

Rett påføring av produktet

Påfører du tørrshampooen riktig? Det står riktignok angitt noe ulikt på de ulike flaskene, men de fleste produktene skal holdes på ca 20 cm avstand fra hodebunn ved påføring. I tillegg er det viktig å bruke riktig mengde, da både for mye eller for lite produktmengde gir dårlig resultat.  Du kan med fordel bruke litt tid og massere med fingrene mellom påføringene, dette for å fordele produktet jevnt utover. Det er bedre å påføre for lite enn for mye, da det er enklere å spraye to ganger enn å fjerne produkt fra i håret. Børst gjennom håret når du er ferdig for å fordele produktet enda bedre.

Enkel påføring er selvsagt viktig, og enkel påføring er en av kravene for å få høy score i testen, og samtlige produkter skal ifølge panelet være enkle i bruk. De to rimeligste produktene fra Batiste og L`Oréal får likevel noen kommentarer på at det kommer for mye produkt fra dysen med et noe kraftig trykk.

Flere av testerne oppgir at håret blir relativt tørt ved bruk av flere av shampooene. Trolig er årsaken at de har påført produktet for langt ut i lengdene, da tørrshampoo er laget til å ha i hodebunnen. Skulle håret likevel føles tørt anbefaler vi bruk av hårolje som for øvrig gir god pleie til generelt tørt hår.

Holdbarhet og følelsen av rent hår

Her snakker vi selvsagt om hold i frisyren og ikke holdbarhetsdato på flasken. Våre testere ble helt enkelt spurt om hvor lang tid det tok før de følte behov å gjenta påføringen. Det er som andre kriterier i testen, noe ulikt hvilket behov eller ønsker man har, men noen konklusjoner kunne vi likevel trekke. De fleste oppgav sjelden eller ingen behov for å etterfylle produkt når de testet Batiste Original Dryshampoo, som i tillegg er et prisgunstig alternativ.

Når det gjelder følelsen av å ha rent hår, har dette stor sammenheng med varig hold. Men her har vi fått flere nyttige resultater i forhold til hvor raskt håret ble fett igjen. Matrix Total Results Pink Miracle får en rekke gode tilbakemeldinger på følelsen av fresht hår over tid. Likevel sier testpanelet at de ikke synes tørrshampoo kan erstatte eller gir samme følelse som en hårvask med vann.

Hvite rester eller ikke

Noen av våre testere er brunetter, og et hvitt belegg er da sjeldent ønskelig. Blondiner derimot oppgir at de opplever at tørrshampoo kan dempe noe av etterveksten, så her spriker ønsket resultat betydelig mellom testpersonene. Noen av de mest populære produktene i testen etterlater hvite produkttester men disse forsvinner ved å børste eller rufse til frisyren. Her kommer L`Oréal Professionnel Mythic Oil godt ut med følgende kommentar blant flere: «Legger fra seg litt hvitt, kan rufses ut.»

Testens vinner

Redken Pillow Proof Extender ble testens vinner med mange 5-ere av 6 mulige.  Dette er et produkt i det øverste prissjiktet i testen, men her er det mange lovord å hente, slik som dette helhetsinntrykket: «Supert produkt som lukter godt, men ikke sterkt. Holder godt og gir en fin look!».

Det var rimelig tett i testtoppen, og lite skilte ned til andreplassen, Nioxin Instant Fullnes . Andreplassen fikk trekk for lukt av enkelte i testen, da det fremstod veldig individuelt om man likte lukten på produktet eller ei. L`Oréal Professionnel Morning After Dust kom hakk i hel på tredjeplass, men har en betydelig lavere pris enn første- og andreplassen.

Fortsatt vanskelig å velge? Se våre mest solgte tørrshampooer: