Tips til sunn hud og hår I sommervarmen

24.02.2022 23:00:00
Inspiration

Tips til sunn hud og hår i sommervarmen

Sommeren og sol gir oss masse energi! Samtidig gjør solen at håret til vår store skrekk blasner, blir tørt og sprøtt. Ikke bare det, men huden sliter med å opprettholde sitt fuktighetsnivå, fine linjer blir mer tydelige og pigmentflekker popper opp til vår store frustrasjon, selv om vi har smurt oss med solkrem. Hva gjør man? Vi deler noen tips og triks for en sunn hud og et sunt hår i sommervarmen.

Unngå tørt og sprøtt hår!

En av de større utfordringene for håret under sommermånedene er at det tørker ut og hårtuppene knekker. Da er det viktig å jobbe med å bevare hårets fuktighet med næringsgivende shampoo, balsam og helst en hårkur 1 til 2 ganger i uken. 

Wella SP Hydrate Shampoo inneholder et aktivt fuktighetsgivende kompleks som gjør håret mykt og mer motstandsdyktig, slik at det ikke blir tørt. Hydrate shampooen er mild, og tilfører fuktigheten uten at håret blir for tungt, og det blir lettere å stelle. Hele serien til Wella SP finner du her.

For alle hårtyper, er Redkens All Soft serie perfekt på sommeren for å unngå at håret blir tørt fra solen og varmen. Redken All soft Balsam er den perfekte følgesvennen til All soft shampooen, og gjør håret silkemykt med ingredienser som camelina, avokado-olje og silke-aminosyrer. Formelen gjør at balsamen enkelt løser floker og gjør håret sunt og sterkt. Hele serien til Redken All Soft finner du her. 

Elsker du sommeren like mye som vi gjør? Da er Kérastase Soleil Masque den perfekte matchen for deg! Hårkuren er en gjenoppbyggende og dyptvirkende maske som gir farget og svekket hår langvarig beskyttelse mot solens skadelige stråler og nøytraliserer saltvann. 

Farget/stripet hår som falmer og gulner i solen

Til vår store frustrasjon er sommeren kanskje en ulempe for oss med farget hår eller striper. Sebastian Hydre shampoo er en dyp fuktighetsgivende shampoo for krusete og skadet farget hår. Shampooen gjør håret silkemykt og gir intens næring for kjemisk behandlet hår som samtidig beskytter mot solen. Hele serien finner du her.

Har du blondt hår, gir solen ofte lysere og gulere toner som vi ønsker å unngå. Kérastase Blond Absolu serien hjelper deg til å gjenopprette den perfekte sommerblonde fargen ved nøytralisere gultoner og etterlater det lyst og strålende. Blond Absolu shampooen gir et godt utgangspunkt, men med hele serien er du godt rustet for et glansfullt hår fra rot til tupp.

Ønsker du å opprettholde og bevare det fargebehandlede håret ditt, holder Redken Color Extend Magnetics shampoo og balsam på hårfargens intensitet lengere. Serien styrker hårets kjerne og gir masse pleie, og du finner hele serien her.  

Håroljer og styling

Sebastian Potion 9 er en leave-in kur som gjenoppretter hårets naturlige tilstand. Kuren både beskytter, gir ny glans og forenkler styling av håret. Det profesjonelle hårstylingsproduktet inneholder 9 botaniske ekstrakter for å gjenopprette tapt fuktighet og gjør at håret lett kan styles og gi hold med varmeverktøy. 

Gjør underverker på natten! Selv om vi digger sommeren, kan solen virkelig tørke ut håret ditt. Kérastase Nutritive 8H Magic Night Serum påføres om kvelden og næringsstoffene absorberes gradvis gjennom natten for å motvirke uttørking gjennom dagen. Neste morgen er håret pleiet og synlig mykere. Sliter du med floker er dette også et perfekt serum. Kérastase Nutritive serien gir tilbake fukt og næring for et vakkert utseende til et ellers tørt hår. 

Om sommeren ønsker vi at huden vår skal glødes og se sunn ut. Hvorfor ikke også ha skinnende hår? Med den fantastiske oljen fra Kérastase Elixir Ultime, vil håret ditt få den perfekte finishen.

Beskytt deg mot solen

For å unngå solskader og pigmentflekker er det viktig å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Decléor Aloe Vera Sun Fluid SPF 30 er en ultralett solkrem til ansiktet. Beriket med naturlig Aloe Vera, profesjonelt blandet med UVA- og UVB-filtre, og botanisk sesam- og Macadamia-olje gir solkremen effektiv beskyttelse mot de skadelige virkningene av solen.

Rudolph Care Sun Face Cream er en solkrem med hudpleiende ingredienser. Produktet har en lett konsistens som ikke farger av, virker fettete eller klissete. Solkremen forebygger aldring med antioksidanter fra havtorn og er cellefornyelse med eple-ekstrakt. Rudolph Care og Decléor sine produkter inneholder også naturlige og økologiske ingredienser.  

Ekstra glød

Ønsker du ekstra glød i sommer har Rudolph Care en Sun Body Lotion Shimmer Edition med SPF30. Shimmer Edition inneholder mineralsk gullshimmer som gir huden din en flott utstråling som glitrer om kapp med solen. Denne gode kroppskremen har en anti-age effekt som beroliger og fukter, og har en mild og god duft av sommer. 

Gradual glow fra Decléor er en lett bodylotion med ingredienser av 97% naturlig opprinnelse, som mykgjør, fukter og bygger opp en jevn og naturlig solkysset glans. Selvbruningskremen opptas raskt i huden og gir et jevnt resultat.

Nødhjelp for ansiktet

Få bukt på pigmentflekkene som dukker opp. Matis Réponse Teint Radiance Serum er et korrigerende serum som bidrar til å redusere pigmentflekker og jevner ut hudtonen. Serumet er lett og behagelig i konsistensen, og forsterker hudens naturlige kvalitet. 

Decléor Antidote Daily Cencentrate er et forfriskende vannbasert fuktserum med eteriske oljer og naturlig hyaluronsyre. Serumet har en utglattende effekt og gir smidig, myk og behagelig hud. Din nye redning i hverdagen.

Ser du etter en ansiktskrem, er Rudolph Care Moisture Delight en 24 timers krem som passer alle hudtyper. Kremen egner seg spesielt god til tørr, dehydrert og ung hud og et must have på sommeren. Produktet har en lett konsistens som smelter inn i huden. En vitaminbombe som fyller huden opp med ny energi. 

Ønsker du en fuktighetsgivende maske som gir en smidig og frisk hud full av vann, er Matis Fondamentale Authentik-Mask perfekt på sommeren! Denne essensielle ansiktsmasken er den ideelle pleien for all dehydrert hud. Maskens smidige og glatte konsistens gir huden ekstra komfort, og huden blir etterfylt og plumper opp de fine tørrhetslinjene. Authentik-masken er et must-have produkt for alle, den er ikke bare fuktighetsgivende, men også antiage takket være sitt innhold av hyaluronsyre.

Behøver du et virkelig SOS produkt til ansikt og kropp anbefales Eucalyptus Cica-Botanic Balm fra Decléor. Cica-Botanic-balmen tilfører huden fukt og næring, har en beroligende effekt og etterlater huden med en følelse av velvære.