10 bærekraftige beautytips

Det er mye snakk om bærekraft for tiden. Bærekraftige løsninger, mat, produkter, merker og fremtid. Men hva betyr det at et merke eller produkt er bærekraftig? Finnes det faktisk velværeprodukter, accessories og sminke som er bærekraftig og tar hensyn til mer enn bare huden din? Svaret er JA! Fler og fler merker og produkter retter fokuset mot en mer miljøvennlig produksjon, fokuserer på dyrevelferd, arbeidsvelferd og naturlig produksjon som ikke 'bruker' naturen. Vi i Blush er stolte av å ha et økt fokus på bærekraftige produkter og merker som vi tar inn til oss, og ønsker å gi deg 10 bærekraftige beautytips du kan bruke med god samvittighet! 

#1 Bruk alltid serum før dagkrem for en fuktet og strålende hud

Firming Perfector Serum er en kraftig fuktboost til voksen hud som styrker kollagen fibrene i huden. Denne herligheten inneholder eplestamcelle-ekstrakt, som har en synlig virkning på hudoverflaten og er med på å redusere og forebygge rynker. Serumet inneholder to hyaluronsyrer med høy og lav molekylvekt som utfyller og strammer opp hudens struktur. I tillegg til tranebær-ekstrakt og Avokado-ekstrakt som beriker huden med C-vitamin som bløtgjør tørr hud.

 

Rudolph Care skaper eksklusive skjønnhetsprodukter som tar bærekraftig hensyn til både mennesker og miljø. Derfor er vi sertifisert med Svanen, i en unik kombinasjon med den økologiske sertifiseringen COSMOS / Ecocert. Og samtidig er merket, ekstraordinært sammenlignet med andre merker, helt fri for de 26 kjente allergifremkallende parfyme stoffene som EU anbefaler å unngå.

Den doble sertifiseringen er din garanti for at innholdet og emballasjen for hvert enkelt produkt er nøye valgt på grunnlag av at dyrking, bearbeiding, produksjon, arbeidsforhold og emballasje lever opp til strenge krav til miljø og helse. De aller fleste Rudolph Care-produktene har også vegansk sertifisering Vegan Trademark.

#2 Ha en egnet øyekrem som reduserer mørke ringer 

En Vegansk, lett øyekrem som bekjemper mørke ringer, gir fukt og fylde. Øyekremen Brightening Dark Circle Eye Cream er utviklet for å lysne huden rundt øynene og redusere hovne øyne, uten form for irritasjon. Her får du en herlig påfylling av glød og fuktighet som jevner ut hudtonen, etter kun en påføring. Øyekremen kan brukes både over og under øynene, og rundt brynene. 

 

REN Clean Skincares filosofi er å levere hudpleie for deg som krever resultat og skjønnhet, både i dag og i morgen. REN gir huden rett mengde av gode, aktive ingredienser, levert i en base full av velvære og uten innhold som kan være uheldig for huden. Innenfor anti-aldring ser vi for eksempel at retinol er en velkjent aktiv ingrediens. Ulempen med denne ingrediensen er at den også kan ha bivirkninger som å tørke ut huden og å forårsake solsensitivitet. REN leter primært i naturen, og når vi etter flere års forskning finner en ingrediens som gir retinol-effekt uten de kjente bivirkningene, så har vi snart skapt et nytt produkt innen antialdring. De aktive ingrediensene leveres så i en base som tilsammen gir et unikt resultat og følelse av velvære.

Derfor sier vi: Clean to skin. Clean to planet.

#3 Kjør en detox og unn huden din en pause

Variasjon i været, matvaner, stress, studier og hjemmekontor kan føre til en stresset og uren hud. Pass på å ta deg tid til litt egentid med en skikkelig rens eller ansiktsmaske som Instant detox mask fra Caudalie. Denne passer for alle hudtyper, renser stresset hud og bekjemper miljøskadet hud. Det høye innholdet av naturlig leire gir en sammentrekkende effekt på porene, og papayaekstrakt gjør huden jevnere. Her får du en cocktail av antibakterielle ingredienser som virker dyptrensende og fjerner giftstoffer, samtidig som du får en jevnere og glattere hud. 

Det er lettere sagt enn gjort, men forsøk å ikke la masken sprekke mens du har den på!

 

Caudalie er kjent for sine rene og naturlige hudpleieprodukter for både deg og miljøet. Her får du over 95 % naturlige ingredienser og merket etterstreber en Zerowaste kultur innen 2022.  100% av tubene og flaskene er produsert med mindre plast og 100 % av all emballasje er laget av resirkulerbart papir, som er resirkulerbar* Pumper og korker må resirkuleres på korrekt vis. I tillegg gir Caudalie 1 prosent av omsetningen til miljøbeskyttelse og økologiske veldedighetsorganisasjoner.

#4 Ha alltid en flaske med deg, og drikk masse vann

GLACIAL flaskene kommer i utrolig mange lekre design, og gjør det veldig enkelt å ha med iskaldt vann, eller varm drikke i flere timer. Flaskene er laget i rustfritt stål for å ha en lang holdbarhet, og gjør det enkelt å resikrulere senere. Merket jobber også for å minske bruken av engangsplast og pappkrus. Denne lekre flasken, her i Rose Gold, holder på kald drikke i 24 timer og varm drikke i 12 timer! 

Og ja, flaskene og kaffekrusene i i rustfritt stål ser bra ut, men de har også flere andre gode kvaliteter. Flaskene er fri for BPA, har tre lag for maksimal isolasjon, og skal ikke etterlate kondens på utsiden.

I juni 2018 signerte GLACIAL en prestisjefylt partnerskapsavtale med WWF. Sammen er de på et oppdrag for å redusere plastforbruket og redde havene. For hver solgte GLACIAL-flaske donerer selskapet 1 Euro til WWF. Plastproblemet er et tema som får mer og mer fart globalt. En løsning på problemet er å bytte fra plastflasker til flasker man kan bruke flere ganger. GLACIAL produserer en av de mest bærekraftige flaskene på markedet i denne sektoren, og ønsker å støtte WWFs arbeid med å bekjempe problemet og samtidig bidra til å redde havene ved innsamlingsaksjonen.

#5 Få en strålende glød uten skadelige solstråler 

Self Tanning Water Mist fra Ida Warg er et smart flerbruksprodukt som kan brukes hvor som helst; ansikt, kropp og på hendene, uten risiko for å få et ujevnt resultat.

Sprayen gir deg en solkysset glød på bare noen timer, og dufter herlig av tropiske frukter. Takket være DHA gjenvunnet fra naturlig sukker kan sprayen brukes både som en setting spray som påføres på etter sminke eller som en fuktighetsgivende mist takket være superingrediensen Hyaluronsyre. Når produktet er tomt er det mulig å sortere flasken som plast i gjenvinning.

 

IDA WARG BEAUTY er opptatt av velvære og en sunn livsstil. Produktene er allergivennlige, 100 % veganske, cruelty-free og fremstilt i Norden.
I varemerket inngår selvbruningsprodukter, samt hårpleieprodukter med pleiende og mykgjørende ingredienser av høy kvalitet som er spesielt tilpasset ditt hårs unike behov. 

Et bærekraftig tips fra Ida Warg er å bruke lokalt produserte og veganske produkter. Alle produktene deres er produsert i Skandinavia og er veganske.

 

#6 Og bruk alltid solkrem eller solfaktor når du skal ut

Biotherm Waterlover - ny versjon med resikrulert emballasje. Hindrer solbrent, solskadet hud og pigmentflekker. 

 

Biotherm waterlover serien har miljøtestede solfiltre og en biologisk nedbrytbar formulering som skal skåne organismene i havet. I tillegg har den en mer miljøvennlig plastemballasje.

#7 Bær bærekraft med stil - og få plass til alt du skal ha med deg

Markberg Darla Recycled er en superfresh veske, og for å lage denne spesifikke vesken er det brukt fem plastflasker!  

Alle Markbergs vesker i polyester er laget av resirkulert materiale. Kvaliteten til et produkt er topp prioritet for Markberg ettersom holdbarhet er bærekraft, og resirkulering betyr absolutt ikke at det går på kompromiss med kvaliteten. Veskene i Markberg Recylced-serien er laget i vannavstøtende materiale som ikke skal revne, slik at de kan være hos deg veldig lenge.

 

Markberg's filosofi er at du ikke alltid trenger noe nytt for å skape noe stort. Noen ganger har du allerede alt du trenger. Vi har en overflod av plastavfall på planeten vår. Plast forsvinner ikke bare. Den holder seg rundt i hundrevis av år og fortsetter å hoper seg opp i havene våre og søppelfyllingene, og er en alvorlig trussel mot miljøet. Ved å være i moteindustrien føler Markberg at det er viktig å ta ansvar for avtrykket vi gir på verden, og derfor ønsket vi å finne et formål med noe av det i stedet. Ved å bruke det vi allerede har, ble MARKBERG RECYCLED opprettet.

Markberg Recycled er en samling av fire modeller i forskjellige farger: Den klassiske sorte, den fasjonable oliven og det smarte militærinspirerte trykket i både oransje og olivenfargede toner. De er alle tidløse farger og modeller. Veskene er de perfekte tilbehør til ferien, hverdagen eller festivalen.

#8 Velg sminke som ikke bare er godt for huden, men miljøet også!

Å finne sminke som gjør at huden puster og holder seg frisk er ikke alltid like lett. Couleur Caramel er et nytt merke hos oss med økologiske produkter og resirkulerbar emballasje. Vi kan for eksempel anbefale den 100% naturlige, talkumfrie pudderfoundation, BIO Mineral Foundation. Denne matter ned og blir ett med huden din for et vakkert naturlig resultat som varer hele dagen. Foundationen har en silkemyk finish og lar huden puste uten å tette til porene. Merket har også kun produkter med biologisk nedbrytbare og resirkulerbare forpakninger.

 

Merket Couleur Caramel er fransk, økologisk sertifisert og utviklet for profesjonell bruk. Her finner du høyt pigmenterte sminkeprodukter som har et stort utvalg av mikroniserte produkter (produksjonsmetode som muliggjør ekstra fin kvalitet). 

Helt fra begynnelsen har bærekraft gjennomsyret hele virksomheten. Målet deres er å alltid levere økologiske sminkeprodukter av høy og profesjonell kvalitet. Produktene må være brukervennlige, enkle å påføre og ha en miljøvennlig emballasje. Livssyklusen til alle produkter må respektere mennesker, dyr og natur. Emballasjen består av et miljøvennlig materiale kalt PLA (Polylactic Acid) og FSC-sertifisert tre. PLA-materialet er et økologisk og miljøvennlig gjennombrudd fordi de nå kan tilby emballasje som er 100% biologisk nedbrytbar og av veldig høy kvalitet. Couleur Caramel er stolt av å være et av de første selskapene som tilbyr organisk naturlig kosmetikk pakket i bioplast. I tillegg så jobber Couleur Caramel 6 forskjellige foreninger og organisasjoner som alle jobber for menneskerettigheter, dyrs rettigheter og for å beskytte planeten. Disse organisasjonene mottar 5% av konsernets (NATURE COS) årlige nettoresultat generert av salg fra alle deres merkevarer i konsernet. Disse 5% fordeles jevnt og rettferdig mellom hver av organisasjonene.

#9 Kjøp produkter som kan brukes til flere ting! 

Du har sikkert hørt at Dr. Bronner 18-i-1 flytende såper kan brukes til flere forskjellige ting? Det stemmer! Disse veganske, økologiske, 100% nedbrytbare og Fair For Life-merkede såpene har nemlig flere bruksområder:

Dusjsåpe/Håndsåpe: Selvfølgelig! Såpene er laget av naturlige og økologiske oljer fra kokosnøtt, oliven, palmekjerne, hamp og jojobaolje som fungerer bra for ansiktet (unngå øynene), hender og hele kroppen.

Rengjør sminkebørstene dine: Ja! Såpen er perfekt når du trenger å rengjøre børster eller sminkesvamper (og det trenger vi alle oftere enn vi tror). Kostene blir som nye! Flere profesjonelle makeupartister elsker Dr. Bronner på grunn av dette, og de blir stadig sett på som et viktig tilbehør i sminkebagen.

Som badolje: Hell en liten mengde i badekaret og få badet fylt med duften du ønsker. Vi anbefaler lavendel for en avslappende effekt og eucalyptus eller peppermynte for en oppkvikkende effekt. Hverdagsluksus!

 

Dr. Bronner's arbeider for sosial rettferdighet, bærekraftig miljø og progressiv forretningspraksis. Selskapets målsetting er å implementere gründer Emanuel Bronners visjoner i praksis. Hans visjoner er trykket på selskapets ikoniske såpeetiketter. Med Dr. Bronner's hjelp kan du gjøre verden litt bedre for hver dag. "Vi er alle en eller ingen". All-One! Sertifiseringer: Økologisk (USDA) og Fair for Life (fairtrade).

#10 Tenk lengere enn hårspissene!

weDo Professional Shampoo Bar er et sjampostykket som renser håret og skylles enkelt ut. Her er det ingen plastforpaning og du kan vaske håret opptil 80 ganger med dette vidunderet. Shampoobaren tar liten plass, og inneholder mindre vann enn vanlig shampoo - WeDo's lille bærekraftige mester! En liten endring i vanene utgjør en stor forskjell, og her får du shampoo som består av 95% naturlig opphav hvor baren er laget uten silikoner og kunstige fargestoffer. Emballasjen er i 100% resirkulert og 100% resirkulerbar papp og produktet er selvfølgelig vegansk.

WeDo Professionals forpakninger følger konseptet om sirkulær økonomi med resirkulert- og resirkulerbart materiale. WeDo er i partnerskap med Plastic Bank som bekjemper havplast og fattigdom ved å forvandle plastsøppel til valuta. Merket er miljøetisk og tilbyr en rekke veganske, cruelty-free og 100 % resirkulerbare produkter, hvert produkt med opptil 50 % mindre ingredienser enn gjennomsnittlige hårmerker. Hvert produkt er utviklet sammen med forskerne fra Wella Professionals laboratorier, og i samarbeid med frisører er hvert produkt designet med tanke på profesjonell ytelse. Sentralt i merkets tankegang ligger ideen om at færre produkter gir mindre belastning på miljø, de har derfor også utviklet en rekke produkter med flere bruksområder uten at det går på bekostning av kvaliteten. weDo har kvalitetsprodukter for hud og hår som drives av troen på at vi sammen kan bidra til å skape en vakrere og mer bærekraftig fremtid for deg, andre og for planeten.