Få din sunneste hud med Dermalogica

29.03.2021 05:25:24
Inspiration

Få din beste hud noensinne med Dermalogica

Er du en av dem som allerede sverger til Dermalogica, eller har du kanskje ikke prøvd dette populære hudpleiemerket enda? Vi har tatt en prat med Birgit, som er instruktør og hudterapeut ved Dermalogica Norge, og fått de beste hudpleietipsene.

Mange sliter med tørr hud om vinteren – hva bør man gjøre?

– Det er helt vanlig at huden blir tørr og stram om vinteren. Dette skyldes blant annet raske endringer i temperatur fra ute til inne, tørrere inneklima på grunn av elektrisk varme og forurensning. Her vil jeg anbefale 3 ting:      - En rens som fjerner alt av smuss og forurensning i dybden, men uten å strippe huden for sitt naturlige, beskyttende fettlag. Her anbefaler jeg Intensive Moisture Cleanser.
- Et serum som styrker hudens beskyttende barriere samtidig som det fukter og gir næring, som Phyto Replenish Oil.
- En god fuktighetskrem som hjelper huden å holde på fuktigheten gjennom hele dagen. Bestselgeren Skin Smoothing Cream har unik ingrediensteknologi som bærer fukt i huden i hele 48 timer!

Hvilke produkter er best for en sensitiv hud, eller hud med rosacea, atopisk eksem og lignende?

– Dermalogica har en hel serie med produkter spesielt utviklet for å fukte, pleie og lindre en sensitiv hud: UltraCalming! Med en god hudpleierutine med rens, serum og fuktighetskrem kommer du veldig langt i å få bukt med sensitivitet i huden. Noen favoritter fra denne serien er UltraCalming CleanserUltraCalming Serum Concentrate og UltraCalming Barrier Repair.

Hvis huden ofte blir blank, fet og oljete i løpet av dagen, hvilke produkter anbefaler du for å få bukt med dette?

– Dersom du ikke allerede bruker peeling-produkter vil jeg absolutt anbefale å prøve dette. Mitt beste tips mot oljet hud! Favoritten er Daily Superfoliant. Bruk gjerne også en dagkrem som kontrollerer talgproduksjonen - her er Oil Free Matte SPF30 helt super!

Hvor bør man begynne hvis man aldri har brukt hudpleie før?

– Det viktigste du gjør for huden din er å rense godt, peele vekk døde hudceller og tilføre nok fuktighet. Dette anbefaler jeg å begynne med dersom huden din er normal:
- Rens med Special Cleansing Gel
- Peel med Daily Microfoliant
- Gi fuktighet med Skin Smoothing Cream

Disse produktene kan fint brukes hver dag – både morgen og kveld!

Hvilke produkter er best til en voksen hud med rynker og pigmentering?

–  Her vil jeg anbefale tre knallprodukter fra AGE Smart-serien vår! Begynn hudpleierutinen din med Skin Resurfacing Cleanser for å både rense og peele i ett steg. Fortsett med BioLumin-C Serum - vårt bestselgende serum som gir glød, jevn hudtone OG motvirker fine linjer! Avslutt med Dynamic Skin Recovery SPF50 som gir fukt, pleie og solbeskyttelse. Husk at solbeskyttelse er din aller beste forebygger mot både pigmentering og rynker – og at du må bruke dette også om vinteren!

Hva kan man bruke når man får kviser, men fortsatt er tørr eller sensitiv?

– Her er vår AGE Bright Spot Fader helt super - den både lindrer og behandler kviser! Jeg vil også anbefale å tilføre godt med vannbasert fukt da kviser også kan være et tegn på tørr hud. Fuktighetskremen Calm Water Gel er en ultralett fuktighetskrem som fukter i dybden uten å føles fet eller tilstoppende!

Tips for en rask, men effektiv hudpleierutine i en hektisk hverdag?

– Det viktigste du gjør for huden din er å rense godt, peele vekk døde hudceller og tilføre nok fuktighet. Dette ville jeg gjort hvis jeg var deg:

Ha Special Cleansing Gel i dusjen og bland inn litt MultiVitamin Thermafoliant for å rense og peele i ett. Forsett med å påføre Prisma Protect SPF30 for å både fukte, pleie og beskytte mot solen med kun ett produkt!

Hvilken øyekrem passer best til normal hud?

– Jeg anbefaler alltid Stress Positive Eye Lift fordi den er en fantastisk multitasker! Denne øyekremen både lysner, fukter, jevner ut fine linjer og gir energi til øyepartiet. I tillegg har den en kjølende applikator som gjør kremen utrolig behagelig å påføre!

Inneholder produktene fra Dermalogica parfyme, parabener eller andre stoffer som virker irriterende på huden?

–  Nei, noe av det jeg er så fornøyd med med Dermalogica er at de helt fra begynnelsen i 1986 har laget sine produkter med hudhelse i fokus. Dette innebærer å droppe blant annet alt av kunstig duft og farge som ikke gjør annet enn å irritere huden, og heller fylle produktene med nøye utvalgte ingredienser som virkelig gjør en forskjell. Produktene er også helt uten parabener, gluten og animalske stoffer og de er heller ikke testet på dyr!

Se hele vårt utvalg fra Dermalogica her