Veganske favoritter

10.01.2022 23:00:00
Inspiration

Veganske favoritter

Er du veganer, eller bare interessert i å bruke flere veganske produkter – altså produkter som unngår ingredienser av animalsk opprinnelse? Nedenfor vil vi gi deg litt informasjon om vegansk hudpleie og makeup, samtidig som vi deler noen av våre favoritter!

Vi ser en økende interesse hos forbrukere (dere!) for veganske alternativ i mange kategorier, også innen skjønnhet og velvære. Det har produsentene tatt til seg, og det kommer stadig nye produkter som er veganske, og som benytter naturlige planteekstrakter. Men hvorfor er det så interessant, og hva innebærer det at hudpleie, hårprodukter og makeup er vegansk? 

  • Vegansk hudpleie og makeup har et rykte for å være mer skånsomt mot huden, men kan fortsatt være like effektivt som alternativene. Flere animalske ingredienser som bivoks og saueullfett (lanolin) passer ikke alle hudtyper. 
  • Plantebaserte ingredienser inneholder flere mineraler og vitaminer enn animalske ingredienser, og vil derfor gi dypere pleie til huden. 
  • Det er større miljøbevissthet og økt oppmerksomhet rundt dyrevern hos forbrukere. 
  • Økende bevissthet rundt hva man påfører huden, fører til at flere ser etter veganske sminke- og hudpleieprodukter.

Alle produktene i denne artikkelen er 100 % veganske. Men vær obs på at et hudpleie- eller sminkemerket kan ha både veganske og ikke-veganske produkter i sin portefølje. 

COSRX

K-beauty har tatt verden med storm, og det er en økende trend blant Koreanske hudpleiemerker å utvikle veganske produkter med naturlige planteekstrakter.

COSRX er et merke som lytter til sine kunder, og utvikler produktene sine deretter. De har sørget for å tilby flere veganske produkter uten å nødvendigvis markedsføre de som veganske, og samtidig holdt de på et rimelig prisnivå. Disse tre produktene fra COSRX er veganske, og er også noen av de mest populære hudpleieproduktene fra merket:

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser er en skånsom gelrens som har nærmest blitt kjent over natten. Rensen er kun basert på naturlige ingredienser som tetre og andre botaniske ingredienser, og kjent er for sin lave pH verdi på 5, i motsetning til tradisjonelle renser som vanligvis har en pH verdi på 6-9 for å fjerne smuss og talg på en mer effektiv måte. Det betyr ikke at Good Morning Gel Cleanser ikke er effektiv, faktisk så har denne rensen blitt hyllet av utallige kunder over hele verden med akne- og kviseproblemer for å være skånsom men effektiv. Konsistensen er gelaktig og skummer lett i kontakt med vann. Den lukter tetre når du renser ansiktet, men lukten forsvinner raskt etter at den skylles av.

COSRX Ultimate Nourishing Overnight Rice Spa Mask er et 3-i-1 produkt som både kan brukes som en sovemaske du påfører på kvelden og renser av morgenen etter, en wash-off maske du har på i 20 minutter før du vasker den av, eller som en vanlig fuktighetskrem. Risekstrakt er nøkkelingrediensen, og er tradisjonelt sett brukt i flere hundre år av asiatiske kvinner for å holde huden jevn og ungdommelig. Risen er proppfull av vitaminer som sørger for at kvisearr og pigmentflekker falmer, samtidig som antioksidantene sørger for at aldringsprosessen bremses. Overnight Rice Spa Mask er duftfri og har en behagelig og myk konsistens som raskt trekker inn i huden.


COSRX Two In One Poreless Power Liquid er en mildt eksfolierende toner som ble utviklet på bakgrunn av COSRX sine kunders ønske om et mildt BHA produkt med fokus på å redusere synligheten av porene. Nøkkelingrediensen tannin som naturlig utvinnes fra f.eks hasselnøtter, vil på et naturlig vis redusere størrelsen på porene etter påførelse. Samtidig inneholder den hele 88% Salix Alba (sørgepil) vann og 0,1% BHA syre som skånsomt sørger for at porene holdes frie for smuss og hudormer. Så kort oppsummert strammer denne toneren porene, samtidig som den renser de, derav navnet “Two In One”. Den gir en avkjølende og lett følelse til huden og kan brukes hver dag. For de med en sensitiv hud og som er ny til syrer, anbefaler vi at man prøver seg frem med bruk av produktet 2-3 ganger i uken, før man øker bruken.

Clean Beauty Collective – Rene, Naturlige og Veganske dufter // Vegansk parfyme

Clean er en pioner innen enkle, rene og økovennlige dufter. Men visste du også at produktene er veganske? Parfyme inneholder som regel flere ingredienser av animalsk opprinnelse, men Clean Beauty Collective tilbyr parfymer hvor ingrediensene er erstattet med syntetiske eller plantebaserte ingredienser. Merkevaren er merket med Vegan Trademark, i tillegg til at både flakong og annen emballasje er laget av 100% resirkulert materiale! 

Duftene fra Clean er inspirert av de hverdagslige og kjente luktene fra naturen – som sommerregn på nyslått gress eller duften av en blomstereng. Alle duftene er også egnet til layering*. Prøv å kombiner de ulike Clean duftene og skap din egen favoritt! 

Clean har et stort sortiment som du kan se her. De tre parfymene som trekkes frem i denne artikkelen er noen av favorittene. Clean Warm Cotton; dufter som et fluffy, varmt håndkle og er en uanstrengt chic parfyme som alltid holder stilen. Clean Skin; Med hint av duggvåte kronblader sammen med noter av ren og varm musk fremkaller den enkle, delikate duften av bar hud. Det er ren hud på sitt beste. Og siste, Clean Shower Fresh; En lys, deilig sitrusblanding i toppen løfter sansene våre og gir en forfriskende følelse.

*Layering betyr å legge ulike parfymer lagvis for å skape din helt unike duft.

Dr.Hauschka

Oppdag Dr. Hauschka Hudpleie, 100% naturlige ingredienser, der effektivitet står i fokus. Produktene er fri for syntetiske dufter, fargestoffer og konserveringsmidler. Hudpleieserien har siden merket ble etablert i 1967 vært en favoritt blant mange, og nå kan du endelig få tak i produktene her!

Dr. Hauschka – Moor Lavender Oil er en beroligende kroppsolje, som beskytter huden. Moor Lavendel Kroppsolje legger seg som en beskyttende hinne på huden. Sentralt i denne sammensetningen er en moorekstrakt som er utviklet i henhold til en egen spesiell prosess. Den omgir og beskytter huden mot ytre påvirkninger, og er velgjørende for værsensitive og «frosne» personer. Sammen med naturlig eterisk lavendelolje utvikler den en myk duft som beroliger og gir en avslappet søvn. For optimal effekt av hele kroppen anbefales det i tillegg å bruke Dr. Hauschka Hydrating Hand cream.

Dr. Hauschka - Regenerating Oil Serum er rikholdig dagpleie, den gir fastere hudstruktur, og fremmer spenstighet for den modne hud. Regenerating Oil Serum Intensive forener oljens intensive pleie med serumets kraft. Sammensetningen av olje samt verdifulle ekstrakter, særlig fra medisinplanten slåpetornblomst, bidrar til å beholde hudens elastisitet. For optimal effekt anbefales det å bruke Dr. Hauschka Regenerating day cream intensive.

Dr. Hauschka – Rose Day Cream er rik ansiktspleie som gir huden beskyttelse til tørr, sensitiv, rød og moden hud. Dr. Hauschka Rosenkrem pleier og beskytter tørr og sensitiv hud, samt hud med tendens til rødhet og utvidede blodkar (couperose). Ansiktskremen inneholder utsøkte ekstrakter fra blomster, frukter og en sammensetningen av legeplanter. For optimal effekt anbefales det å bruke Dr. Hauschka Hydrating Eye cream etter rosenkremen.

Kure Bazaar

Kure Bazaar var verdens første veganske neglelakk som kunne tilby et stort og moderne fargeutvalg med et økologisk og giftfritt innhold. Innholdet i Kure Bazaars 10-FREE-neglelakk* består av opptil 90 % naturlige stoffer, og inneholder blant annet bomull, potet, mais, cellulose og hvete. Formelen i neglelakken er beriket med silisiumrik bambusekstrakt og E-vitamin fra solsikkeolje. Disse pleiende ingrediensene garanterer en giftfri neglelakk som bevarer neglenes helse og kvalitet. De resterende 10 % er av syntetisk opphav og gir lakken dens fantastiske holdbarhet og glans. Kure Bazaar har merkbart færre kjemikalier sammenlignet med vanlig neglelakk, men går aldri på kompromiss med kvaliteten. Kure Bazaars neglelakk vant «Beste FREE from Nail brand» på Beauty shortlist Awards 2018.

Neglelakken har utrolig mange flotte farger i fantastisk glans. Her finner du gjennomsiktige alternativer som Rose Snow og French nude, til mer moderne farger som QueenBoyfriend og Saffron. Neglelakken sitter opptil 6-7 dager hvis du også bruker Kure Bazaar's underlakk og overlakk. Med The Natural Manicure Ritual Kit, får du glatte, vakre og myke hender, når som helst og hvor som helst. Settet er økologisk og vegansk, og inneholder en fuktighetsgivende håndmaske, neglefil, neglebåndspinne og enganshanske. I tillegg har merket en 100 % naturlig neglelakkfjerner uten aceton. Med en skånsom formel med ekte roseolje, er neglelakkfjerneren luktfri og fuktighet til både negler og neglebånd. 

*Det at neglelakken er 10-Free betyr at neglelakken ikke inneholder toluen, formaldehyd, dibutylftalat, syntetisk kamfer, TPHP (trifenylfosfat), parabener, xylen, styren, benzofenon-1 og benzofenon-3. 

Ecooking

Ecooking er en dansk hudpleieserie med fokus på effekt og kvalitet. Alle Ecookings produkter er veganske, og blir utviklet med tanke på de skal gi gode resultater på huden. Deretter blir det tilsatt så mange naturlige og økologiske ingredienser som mulig. Du kan være sikker på at produktene er laget med omtanke for deg og miljøet. Uansett hvilke alder og hudtype, kan du fint bruke Ecooking for å skjemme bort huden din hver dag, og du kan mikse produktene som du ønsker. 

Peeling og masse fukt er nøkkelen for å gå høsten i møte med en fresh og sunn hud. Hud som har fått mye sol kan ofte bli grov og ujevn, så en god peeling som fjerner døde hudceller og jevner ut huden, samt påfyll av masse fukt og antioksidanter vil gjøre underverker. Vi gir deg noen gode alternativer. 

Ser huden din trett og livløs ut? Ecookings effektive syrebaserte peelingmaske gir synlige resultater etter bare én påføring. Peelingmasken inneholder aktive ingredienser som glatter ut huden og reduserer fine linjer. Den skal brukes én gang i uken. Begynn med å ha den på i 4–6 minutter, og forleng tiden gradvis til 10–12 minutter hver gang. Du kan oppleve at det stikker eller kribler i huden under bruk, og huden kan bli rød etterpå. Dette er fordi de aktive ingrediensene gjør jobben sin. Rens huden forsiktig før bruk, og påfør masken i et jevnt lag. Fjern produkt med lunkent vann. Her kan du avslutte med en fuktighetsgivende maske eller nattkrem for best resultat. Greit å vite: Skal ikke brukes rett før du går ut i solen. pH 3,5.

Moisturizing mask er en fuktigevende maske med sheasmør, makadamia-, solsikke og roseolje, perfekt etter sommeren når huden har blitt eksponert for sol og har behov for masse fukt. Masken anbefales å påføres i et jevnt lag på ren hud. La den virke i ti minutter eller over natten, og skyll av med lunkent vann. Følg på med ditt favorittserum eller -krem fra Ecooking.

Sliter du med akneutsatt hud er Vitamin E Serum noe for deg! Serumet fra Ecooking øker hudens naturlige fuktighetsnivå og har en helende effekt på huden takket være antioksiderende egenskaper. I tillegg til tørr, akneutsatt hud, er serumet en reddende engel for mindre sår og skorper, solskadet hud, arr, forkjølelsessår og tatoveringer. 

bareMinerals

bareMinerals er kjent for sine rene, mineralrike ingredienser som gjør at huden din ikke bare ser bra ut, produktene gjør også godt for huden. All hudpleie fra merket er 100 % vegansk, samt de fleste av makeup-produktene. Hudpleien til bareMinerals er klinisk testet, fulle av nærende botaniske ingredienser og fri for unødvendige tilsetningsstoffer. I bareMinerals sin hudpleiekolleksjon, finnes det produkter for enhver hudtype og problemområde du måtte ha. bareMinerals hudpleie består av blant annet rens, fuktighetskremer, serum og masker som gir deg en glødende, sunn hud! Skinlongevity Vital Power Moisturizer SPF 30 er styrkende ved at du får en friskere hud med ny glød. Essensielle mineraler og fuktihet gir mykhet og smidighet, mens den demper fine linjer og ujevne hudpartier. 

Foundationene til bareMinerals er kjent for sine hudforbedrende egenskaper, mineraler og naturlige ekstrakter. bareMinerals Original Foundation er en prisvinnende mineralfoundation og har 100 % mineraler, er vegansk og har et naturlig UV-filter på SPF15. Foundationen er et pulver som omdannes til en krem når den påføres, og er en av Norges mest solgte foundations. bareMinerals har også flere andre typer foundation, fra lett til full dekk, og matt til mye glød. Finn den som passer deg best her

bareMinerals er inspirert av verden rundt seg, og de fleste makeuppropduktene deres er veganske. bareMinerals Mineralist Hydra-Smoothing Lipstick gir deg leppefarge og pleie i ett. Denne kremete leppestiften inneholder minimalt med ingredienser for maksimale reusltater. Mineralist Hydra-Smoothing er beriket med omegarik, kaldpresset fruktolje av tindved og antioksidanttrik marokkansk granateple-ekstrakt for å fukte, gi næring samt mykgjøre leppene. Alle Mineralist leppestiftene er inspirert av de helbredende kreftene til naturlige mineraler, krystaller og edelstener, og er tilsatt essensen av naturlig kaktusfrukt og acai. 

weDo Professional

weDo Professional er et nytt miljøetisk hårpleiemerke som tilbyr en rekke veganske, cruelty-free og 100 % resirkulerbare produkter, hvert produkt med opptil 50 % mindre ingredienser enn gjennomsnittlige hårmerker. Sentralt i merkets tankegang ligger ideen om at færre produkter gir mindre belastning på miljø, de har derfor også utviklet en rekke produkter med flere bruksområder uten at det går på bekostning av kvaliteten. For hvert weDo produkt som selges, fjernes 8 plastflasker fra miljøet.

Hvem har sagt at shampoo må skumme? weDo Professional Moisture & Shine Shampoo har en minimalistisk formel med 94 % naturlig opphav som renser hodebunnen og håret skånsomt slik at det blir mykt, livlig og får tilført fuktighet. Shampooen skummer lite slik at alt du trenger å gjøre, er å påføre og massere rundt hele hodebunnen! Moisture & Sine shampoen er også laget uten sulfater, silikoner og kunstige fargestoffer. Sliter du med floker, løser balsamen, weDo Professional Moisture & Shine Conditioner, umiddelbart opp floker og gjør håret mykt og skinnende. 

Tilfør håret dyp fuktighet og reparer det mens du sover! weDo Professional Nourishing Night Shift Overnight Treatment er en hårmaske til natten som du påfører i lengdene og tuppene før du legger deg. Hårmasken er hypoallergen og er perfekt for feilernært og skadet hår. Leave-in masken kan sitte i, eller skylles ut morgenen etter - det er opp til deg!

weDo Professional Shampoo Bar er et shampoostykke som renser håret og lett skylles ut. Her får du et produkt uten plast, og er weDo's bærekraftige mester! Masser shampoobaren inn i vått hår til det skummer, og fordel utover håret, skyll ut på vanlig måte. Denne lille baren kan brukes opptil 80 hårvask og er supersmidig å ha med seg på tur! Det finnes også en fin oppbevaringsboks til baren om du skal ha den med deg.

Andre veganske bestselgere

Hudpleie

Se all vegansk hudpleie her. 

Hårpleie

Se all vegansk hårpleie her.

Sminke

Se all vegansk sminke her.