Hvilken type foundation passer deg

Inspiration

Det er viktig å velge rett farge på din foundation, men visste du at også type foundation er viktig for et pent og varig resultat? Dette er guiden til rett produkt for din hudtype og dine behov.

Din hudtype er en viktig brikke for at foundation skal bli bra og være tilstrekkelig dekkende for deg og din hud. Noen er på jakt etter en foundation som dekker litt, andre har behov for et matt produkt som demper ned blanke partier som t-zonen. Uansett hudtype har vi i Blush et produkt som matcher deg.

 

Mineralpudder versus flytende foundation

 

Det finnes som kjent foundation i pudder og krem-variant, der en tørr versjon vil virke noe mer mattende, mens en flytende variant vil virke fuktgivende. Mineralfoundation har blitt veldig populært og en av våre klare bestselgere er tørt mineralprodukt, nemlig bareMinerals Matte Foundation. Mineralpudder skal i teorien være bedre for huden samt sitte lenger. Haken er at tørr makeup kan legge seg i ujevnt på aldrende hud og med dette gjøre linjene mer synlige.

 

Pudder

I denne kategorien putter vi også mineralfoundation. Disse tiltrekker seg fuktighet og er bra for blandingshud og fet hudtype. Også kunder med sensitiv hud gir positiv tilbakemelding på denne typer foundation, da produktet ligger utenpå huden og unngår å trekke inn og irritere. Vi anbefaler en stor og myk børste som en kabuki-kost  for påføring av mineralpudder. Les mer om påføring av foundation her.

 

Flytende foundation

I store trekk anbefaler vi flytende make-up til tørr eller aldrende hud som begynner å få linjer. For fet hudtype bør du forsikre deg om at du velger en matt variant, men husk at et helt matt produkt kan gjøre at du ser sliten og eldre ut. En liten huskeregel er at foundation ikke skal synes, huden skal bare virke jevnere og glattere.

For deg med normal hud

 

Det som kjennetegner en normal hudtype er at den sjelden byr på problemer. Du har gjerne mindre porer, slik at du unngår urenheter og kviser, samtidig som du har en fin glød med god fuktbalanse. Med andre ord du sliter hverken med fet eller tørr hud. Det er likevel viktig å beskytte hunden selv om den er problemfri, slik at huden forblir velbalansert.

Med normal hud kan årstidene spille inn og for de fleste jenter i denne kategorien kan det være en fordel å velge fuktgivende foundation vinterstid, som også beskytter mot kulde. Med din hudtype er du heldig og kan velge fritt. Ønsket dekkevne kan være et bra sted å starte.

Produkter for deg:

Dersom du er på jakt etter flytende foundation som dekker, vil trolig bareMinerals BarePro Liquid Foundation bli din nye favoritt. Dersom du foretrekker en lettere dekkevne er Glo Skin Beauty Pressed Base en tørr foundation som smelter inn i huden og gir UV-beskyttelse til normal hudtype.

 

Tørr og sensitiv hudtype

Hvis din hud faller inn under denne hudtypen vil du ofte føle at huden er tynn og at den enkelt sprekker opp spesielt på vinterstid. Jenter i denne klassen har lav fettproduksjon i huden, og du reagerer gjerne på sterk såpe og da også sminke. Det er viktig å tilføre fuktighet for deg med tørr hud, og du bør velge produkter med rikelig fuktighet, uten sink og med milde ingredienser.

I tillegg bør du unngå mattende produkter og pudderrike produkter som tørker ut huden.

På jakt etter din nye foundation bør du se etter ord som «moisturizing», «glow» og «dewy» disse er fuktighetsgivende, rike foundations som er ment for tørre hudtyper og med dette kan være match for deg.

 

Produkter for deg:

For din hudtype vil vi anbefale Glo Skin Beauty Satin Cream Foundation for å få et dekkende resultat, eller bareMinerals Complexion Rescue som er en gelekrem for et naturlig resultat med lett dekkevne.

Lær forskjellen mellom foundation, BB, CC og DD-kremer, les her.

Fet hudtype

Det som kjennetegner fet hud er blanke partier eller blank hud i hele ansiktet kort tid etter påført makeup. Du har ofte litt større porer som gir problemer med urenheter. Det er ikke bare den såkalte T-sonen som blir blank, men gjerne hele fjeset. Det er gjerne det motsatte som skal til for denne hudtypen enn man skulle tro. Ofte er huden i ubalanse som gjør at den overproduserer fett for å tilføre rikelig med fuktighet. Benytt heller en fuktighetsgivende krem og serum mens makeup-en bør gi en mattende finish, og du kan med fordel velge produkter med høy mengde pudder. Se etter ord som «matte», «long lasting», «powder foundation» og «longware», da dette gjerne er passende produkter for deg.

 

Produkter for deg:

For fet hudtype bør du velge mattende produkter slik som Maybelline Fit Me Matte & Poreless, en flytende foundation som dekker til en hyggelig pris. Til deg som foretrekker mineralfoundation med solfaktor, er bareMinerals Matte Foundation et prisvinnende produkt som i tillegg er en av våre bestselgere.

Moden hud

 

Når huden eldes blir den markert med linjer og rynker. Huden mister fukt og elastisitet og det kan bli vanskeligere å legge på makeup pent. Det har kommet mange gode produkter for denne målgruppen og mineral-makeup er med på å bidra til å beskytte, dekke og motarbeide nye rynker. Det er likevel viktig å huske på at dersom du går for en tørr foundation, bør den ikke inneholde mye pudder eller være veldig dekkende, da vil rynkene trolig komme frem enda tydeligere. En flytende mineral-foundation er trolig riktig for deg, og du bør unngå å legge pudder rundt øynene der smilerynkene har tatt bolig.

 

Produkter for deg:

Babor har utviklet en egen sminkeserie for aldrende hud, der Babor Age Id Deluxe Foundation som dekker ujevnheter og som i tillegg gir huden et løft. I samme serien finner du den ultralette Babor Age Id Serum Foundation der du selv velger dekkevnen med antall lag.

 

Hvordan velge riktig foundation farge?